Estudiants al TecnoCampus, en una imatge d'arxiu pre-pandèmia. L'any que ve recuperen la presencialitat.  Foto: R. Gallofré
Estudiants al TecnoCampus, en una imatge d'arxiu pre-pandèmia. L'any que ve recuperen la presencialitat. Foto: R. Gallofré

Així pots aconseguir beques i ajuts per estudiar al TecnoCampus

Un de cada quatre estudiants del centre universitari mataroní han obtingut algun tipus de beca; aquí t’expliquem com aconseguir-ho

Estudiar al TecnoCampus és car? Els preus dels estudis de grau dels tres centres universitaris mataronins, adscrits a la Universitat Pompeu Fabra, no baixa dels 5.000 euros. Però això no comporta que la matrícula sigui un mur infranquejable per poder accedir-hi, ja que el TecnoCampus, amb més de 10 anys de trajectòria, compta amb un ampli i ambiciós programa de beques que facilita l’accés de tots els alumnes, independentment de la seva condició econòmica. En el curs 2019-2020, un de cada quatre estudiants del centre va obtenir algun tipus de beca.

Els estudiants interessats en cursar un grau durant el curs 2021-2022 al centre universitari mataroní han d’estar atents, ja que les Beques TecnoCampus es poden sol·licitar fins al 30 de maig. La novena edició d'aquesta iniciativa ofereix un total de 30 beques, cinc de les quals cobreixen el 100% de la matrícula, cinc més el 75%, 10 el 50% i les 10 restants el 25% de la matrícula.

Aquestes són les noves restriccions a partir de dilluns, foto del Tecnocampus. Foto: R.Gallofré

Estudiants del TecnoCampus, durant el curs actual. Foto: R.Gallofré

El termini s'acaba el 30 de maig i es poden demanar online

Quins són els criteris d’adjudicació? Tenir menys de 22 anys en el moment de la sol·licitud; matricular-se per primer cop al TecnoCampus per cursar estudis de grau; el llindar econòmic de la renda familiar; l’expedient acadèmic previ d’estudis de Batxillerat o cicles formatius de grau superior; la procedència geogràfica (ser resident a Mataró dona punts extra) i finalment una puntuació extra en cas d’escollir estudis d’enginyeria. El termini de sol·licitud s'acaba el 30 de maig i es poden demanar online a través d'aquest enllaç. Tota la informació sobre els documents necessaris i els procediments a seguir es pot consultar al site específic de beques del web de TecnoCampus. 

Clica a les icones per obtenir més informació

 

Més beques i ajuts

A banda de les Beques TecnoCampus, hi ha altres opcions

A banda de les Beques TecnoCampus, hi ha altres ajuts econòmics als quals poden optar els estudiants de nou accés a graus. Entre elles hi figura el programa d’ajuts per a la matrícula per a situacions derivades de la crisi del Covid-19. Aquest servei es va posar en marxa l’estiu passat amb una dotació de 500.000 euros, de les quals se’n van assignar 200.000 per a la matrícula del curs vigent. Aquest mes de maig s’habilitarà de nou aquesta línia d’ajuts, amb cobertura d’entre el 50 i el 25% de la matrícula segons els casos.

A més a més, hi ha dues altres vies per aconseguir ajuts econòmics per fer front a la matrícula. Per una banda, les beques del Ministeri d’Educació, que s’atorguen a estudiants de grau i màsters oficials en funció dels criteris acadèmics i econòmics que marqui la convocatòria estatal. Per l’altra, els ajuts per a estudiants universitaris de centres adscrits (ACA), que compensen parcialment l’estudiant per les despeses de la matrícula universitària d’estudis oficials de grau.

Inici de curs al Tecnocampus. Foto: R.Gallofré

Inici de curs al Tecnocampus. Foto: R.Gallofré

A banda de les beques, també cal tenir present les bonificacions previstes sobre els preus oficials de matriculació, de les quals es poden beneficiar els membres de família nombrosa, els que han assolit matrícula d’honor a batxillerat, els treballadors d’empreses amb conveni amb el TecnoCampus, o eles persones amb certificat de discapacitat, a banda de les que acreditin la situació de víctima d’actes terroristes, o de víctima de violència de gènere.

Un 25% dels estudiants han rebut beques i ajuts

De cara a analitzar l’abast de les beques al centre universitari mataroní, només cal veure les dades dels cursos anteriors. Per exemple, durant el curs 2019-2020, el 25% dels estudiants del TecnoCampus van percebre algun tipus de suport econòmic. Es van atorgar un total de 71 beques TecnoCampus, 264 ajuts concedits per la Generalitat, 631 beques lliurades pel Ministeri d’Educació, 17 beques per a esportistes d’alt nivell, 4 beques concedides per les empreses Aqua Hotel Golden Hotels, i 124 ajudes per a la matrícula per situacions derivades de la Covid.

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive