Taxa d'atur a Mataró en comparació amb la resta del territori
Taxa d'atur a Mataró en comparació amb la resta del territori

L'atur baixa a Mataró fins a nivells previs a la crisi de 2008

Les bones dades del mercat de treball també es veuen reflectides a Mataró, que baixa dels 8.000 aturats i registra les millors xifres des d'agost de 2008

L'atur ha baixat de forma molt notable al conjunt de Catalunya i de l'Estat espanyol durant el mes de novembre, i aquesta situació també es veu reflectida a Mataró, que registra les dades més positives des d'abans de la crisi de 2008.

Tal i com ha apuntat el regidor d'Empresa i Treball, Sergi Morales, Mataró ha tancat el mes de novembre amb 7.943 persones aturades. És a dir, que ha baixat per primer cop en molts anys de la barrera dels 8.000 aturats. Quelcom que s'ha aconseguit gràcies al fet que durant el novembre 191 mataronins i mataronines han trobat feina. 

Si es compara amb el novembre de 2020, quan la crisi econòmica derivada de la Covid es feia especialment patent, hi ha 2.161 persones menys registrades a l'atur, un decreixement del 21,4%. 

Amb tot plegat, Mataró registra les millors dades d'ocupabiltiat des de l'agost de 2008, és a dir, que presenta un escenari de mercat laboral similar al d'abans de la gran crisi financera. Això no obstant, amb la taxa de 13,2% que registra actualment, Mataró se segueix situan tper sobre de la mitjana maresmenca, que es troba en l'11,68%, i la catalana (10,46%). Es confirma així que Mataró és una de les ciutats grans de Catalunya amb una xifra més gran d'aturats. 

 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive