Dos dels creadors de la start-up de Mataró que transforma el cordatge de raquetes
Dos dels creadors de la start-up de Mataró que transforma el cordatge de raquetes

Una 'start-up' de Mataró transforma el cordatge de raquetes de tennis en roba esportiva sostenible

Infinite Athletic s'ha creat al TecnoCampus i ja ha llençat al mercat les primeres 1.000 unitats de samarretes tècniques, produïdes integrament al Maresme

L''start-up' Infinite Athletic ha llençat al mercat aquest desembre les 1.000 primeres samarretes tècniques per a la pràctica esportiva provinents del reciclatge de cordatges vells de raquetes de tennis. És la primera vegada que algú li dona una segona oportunitat a un monofilament de polièster que fins ara tenia una vida útil molt curta. En grans tornejos com Roland Garros s'encorden fins a 4.500 raquetes en només dues setmanes i al conjunt d'Europa es calcula que es llencen anualment prop de 400 tones de cordatges. La companyia, creada el mes de febrer a la incubadora del TecnoCampus de Mataró, fa tot el disseny i fabricació de les peces al Maresme, en una aposta global per la sostenibilitat.

L'aventura empresarial dels creadors d'Infinete Athletic va arrencar el 2020. Francesc Jiménez, Isaac Nogués i François Devy es van conèixer treballant plegats en una empresa tèxtil. Només Jiménez provenia ja d'aquest sector i la seva obsessió per la sostenibilitat i l'afició per la raqueta va servir per assentar les bases del nou projecte. La idea no estava preconcebuda i va començar a prendre forma després d'una recerca impossible per adquirir samarretes tècniques que provinguessin del reciclatge. En una botiga especialitzada, qui l'atenia estava encordant una raqueta i el mateix Jiménez va preguntar que en feien de la corda vella: "Res, es llença", li va dir.

foto 3883474

Procés de creació de la roba a partir del cordatge vell de les raquetes. Foto: ACN


"És un material que sempre es llençava a l'abocador o a la incineració i nosaltres hem creat un nou polímer, un nou fil i unes noves samarretes tècniques", explica Jiménez. Segons l'estudi de mercat d'Infinite Athletic, la industria tèxtil acaba llençant el 87% de la seva producció i el 30% de la roba que es compra s'utilitza una sola vegada. Amb el reciclatge dels cordatges de raqueta es calcula que l'estalvi d'aigua respecte a la industria tradicional és del 77%. L'energia i les emissions de CO2 també es redueixen al voltant del 60%. A més dels beneficis mediambientals, la marca defensa que les samarretes ofereixen unes grans prestacions als esportistes.

foto 3883475

Confecció d'una samarreta de l'empresa mataronina



El monofilament de polièster amb que es fan els cordatges de les raquetes és un molt bon material per a peces tèxtil: "Té una gran durabilitat i és extremadament lleugera. El jugador fa que no senti la samarreta", detalla el director comercial i cofundador d'Infinite Athletic, Isaac Nogués. Segons l'estudi del mercat elaborat per la marca, cada any es llencen a Europa prop de 400 tones de cordatges de raqueta, de les quals 10 a Catalunya, 60 a Espanya i prop de 200 només a França. Infinite Athletic necessita només cinc raquetes per confeccionar una samarreta i es calcula que anualment se'n podrien fabricar 2,5 milions amb el residu que es genera a Europa.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive