Una vista d'Artés, un dels pobles amb algunes propostes.
Una vista d'Artés, un dels pobles amb algunes propostes.

Paula Saez

Repoblació rural: pobles que ofereixen feina i habitatge

Us expliquem quins pobles de Catalunya ofereixen actualment feina i habitatge com a part d’un pla de repoblació rural.

La pandèmia produïda per la COVID-19 ha fet canviar moltes de les nostres rutines i formes de veure el món. Per començar, en l’àmbit de la feina ha suposat que molts canviïn el model presencial pel teletreball. Aquest fet ha causat que molts pensin en si seria possible mantenir-ho i així poder mudar-se fora d’una gran ciutat per començar a viure en un petit poblet envoltat de natura on poder respirar i descansar dels ritmes enfeinats dels grans nuclis urbans.

D’altra banda, als petits municipis o pobles els hi vindria molt bé poder rebre a nous habitants per evitar la seva desaparició causada per l’envelliment dels seus residents i la marxa dels joves. Per evitar-ho, diversos pobles han començat un procés de repoblació rural a través del qual ofereixen feina i habitatge a aquells que accepten mudar-se. Us expliquem quins pobles brinden aquest tipus de propostes a Catalunya.

Pobles que ofereixen feina i habitatge

“Frenem el despoblament a Catalunya. Busquem persones amb ganes d'omplir de vida els pobles i pobles amb ganes d'omplir-se de gent”, indica la proposta de Repoblem a través de la xarxa social Twitter. Aquí podem trobar les sol·licituds que publiquen des de diversos pobles quan necessiten cobrir llocs de treball o iniciar un pla de repoblació. Us deixem amb una sèrie d’exemples recents i actius en l’actualitat:

 • Sant Llorenç de Morunys: necessiten famílies amb nens petits que puguin anar a la llar d’infants municipal. Disposen d’habitatges per un lloguer entre els 400 i els 500 euros i estan pensant en ampliar el número de cases disponibles per als nous veïns que arribin.
 • Sant Esteve de la Sarga (Pallars): ofereixen un lloc de treball en l’administració pública com a ajudant/a d’agutzil que realitzi tasques de neteja i manteniment dels nuclis del municipi i equipaments públics.
 • Mollerussa: oferta de feina com a repartidor i conductor en Càrniques del Pla.
 • Cabassers (nord-oest de la comarca del Priorat): borsa d’habitatge amb diverses opcions per oferir i demandar  vivenda.
 • Cervera (La Segarra): oferta de feina com a assistent al responsable de producció i manteniment. Experiència en mecànica industrial requerida.
 •  Artés, Calders i Manresa (Can Poc Oli i Parc del Secà): oferta d’ocupació en “Matinal de recuperació de pedra seca”.
 • Brunyola (comarca de la Selva): lloguer d’un forn de pa artesà i habitatge per a tres persones a Sant Martí Sapresa, un poble de 125 habitants.
 • Lo Pub (Torregrossa): oferta de feina per a cambrers en una jornada laboral de 20h a la setmana amb possibilitat d’augmentar horari.

Com veieu, hi ha moltes ofertes diferents i cada dia sorgeixen noves oportunitats. Si voleu donar el pas i començar la vostra nova vida en un poblet petit, us recomanem estar atents a canals com el de Repoblem a través de Twitter per assabentar-vos de totes les novetats que vagin sorgint. 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive