iStock 1012306478
iStock 1012306478

Redacció / Ferran Pous (interactiu)

La Realitat Augmentada, una nova mirada al món

La Realitat Augmentada ja és una realitat que s’utilitza en diversos àmbits de la vida i que, amb les novetats tecnològiques, cada vegada guanyarà més importància

Una passejada tranquil·la pels carrers del centre de Mataró. Oh, la Plaça Gran... oh, el modernisme de Puig i Cadafalch... oh, Santa Maria! De sobte, una turba es dirigeix cap a tu i comences a tremolar. Què vol aquesta gent que camina ràpid sense apartar la mirada dels seus telèfons mòbils? Respires. No et volen cap mal. Només busquen Pokémons. Sí, uns ‘ninotets’ que apareixen al seu camí gràcies a la Realitat Augmentada. 

La Realitat Augmentada (RA) és una tecnologia que permet superposar elements virtuals sobre la nostra visió de la realitat, però no va néixer amb l’invent del Pokémon GO, un videojoc que en els seus moments de més deliri col·lectiu va assolir la xifra de 45 milions d’usuaris diaris actius. L’any 1992, el científic i investigador Thomas P. Caudell va encunyar el terme Realitat Augmentada mentre desenvolupava un dels avions més famosos del món: el Boeing 747. Caudell va observar que els operaris encarregats de l'acoblament de la nova aeronau perdien massa temps interpretant les instruccions i va pensar: què passaria si tinguessin accés a una pantalla que els guiés durant la instal·lació? L'invent no va triomfar, però en aquest precís moment naixia el concepte de Realitat Augmentada (RA).

Pokémon GO va acostar la Realitat Augmentada al gran públic, però en aquell moment ja eren nombroses les empreses de diversos sectors (sanitat, educació, arquitectura, serveis, etc.) que la començaven a utilitzar. A continuació, algunes de les aplicacions de la RA:

 

La Realitat Augmentada, uns ulls nous de trinca.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive