capgros.com/ACN

Nokia i Abertis Telecom presenten a Mataró la televisió al telefòn mòbil

Aquests sistema farà que la televisió sigui 'mòbil, personal i interactiva' í modificarà els hàbits dels seus usuaris

El futur de la televisió passa per poder-la veure a través del telèfon mòbil. Aquesta és una de les novetats que s'ha presentat al congrés de telefonia 3GSM i aquet aquest dimecres dia 14 s'ha donat a conèixer en un acte a Mataró que ha comptat amb la presència de representants de Nokia i Abertis Telecom, les dues principals impulsores. Segons aquestes operadores, aquest tipus de televisió serà "mòbil, personal i interactiva". A més, auguren que les noves característiques d'aquest mitjà de comunicació massiu farà canviar alguns hàbits entre els seus usuaris.

El nou sistema de televisió per mòbil ja funciona en diversos països europeus i es troba en fase de proves a l'estat espanyol. Segons ha declarat el director de la divisió Mobile TV de Nokia, Ignacio Manzanares, això farà canviar “alguns hàbits de consum”. Manzanares creu que la televisió mòbil servirà com a forma d'entreteniment mentre es viatja en transport públic, durant els àpats que molta gent fa fora de casa o com alternativa a la televisió convencional que sovint “està ocupada quan un arriba a casa o no vol veure la programació que estan fent en aquell canal”. Segons Manzanares, la tele al telèfon representa un pas més en la seva evolució: “Quan va aparèixer la televisió no tothom en tenia, després hi havia una a cada casa i ara una a cada habitació”, ha explicat. “El següent pas és fer-la mòbil i personal, igual que el telèfon”, ha afegit.

La mobilitat, però, no és l'única novetat respecte a la televisió tradicional. Les emissions que ja es poden veure en alguns models de mòbils, com el Nokia N92 o N77, funcionen de la mateixa manera que la TDT. Això és possible gràcies a la tecnologia DVB-H, “una extensió de la TDT adaptada al mòbil i condicionada per la mobilitat, les dimensions o la bateria”.

Una de les directives de màrqueting estratègic d'Abertis Telecom, Esther Fernández, ha fet una demostració del funcionament de la nova manera de veure la televisió. “A finals d'any està previst que el servei sigui una realitat a tot l'estat”, ha assegurat. Fernández ha destacat la qualitat de la imatge tot i les reduïdes dimensions de la pantalla.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive