Pros i contres de les jornades laborals de quatre dies
Pros i contres de les jornades laborals de quatre dies

Pros i contres de les jornades laborals de quatre dies

La reducció de la jornada laboral comença a ser un debat social de gran profunditat

La pandèmia ha canviat certs hàbits de les empreses, més enllà de tot allò relacionat amb el teletreball. Així les coses, i com a conseqüència dels temps que vivim, comença a instaurar-se amb força, a nivell social, el debat sobre una possible reducció de la jornada laboral a quatre dies a la setmana. Per bé que segurament la situació ideal seria que cada empresa pogués adaptar el volum de feina i la dedicació dels seus treballadors a la pròpia dinàmica de la firma o del sector, també cal tenir en compte altres variables com la conciliació. En definitiva, els següents punts podrien resumir els avantatges i els inconvenients d’establir una nova jornada laboral de quatre dies.

La setmana laboral de 4 dies pot semblar una idea radical, però des de finals de segle XIX hem anat reduint gradualment la quantitat d'hores treballades en una setmana. Això ens ofereix una idea de per on van els trets; el principal avantatge de treballar només 4 dies a la setmana és la productivitat associada als avenços tecnològics. La intel·ligència artificial alterarà significativament tots els aspectes productius de les indústries en tots els països, incloent el com i el quant treballem. Fa unes setmanes, la Universitat d’Stanford (Califòrnia) va publicar un estudi sobre productivitat on reflectia que els empleats amb excés de treball, en realitat, són menys productius que aquells que treballen una setmana laboral reduïda de 32 hores.

Una altra de les millores que podria portar la reducció de la setmana laboral és la conciliació laboral. Actualment hi ha un alt percentatge de dones que no treballen perquè els resulta impossible conciliar l'ocupació amb la seva vida familiar. Una setmana laboral de 4 dies promouria que aquesta conciliació fos molt més senzilla.

La felicitat del treballador va vinculada directament a la productivitat

La reducció dels dies de treball també pot comportar que els empleats siguin més feliços i estiguin molt més compromesos en els seus llocs de treball. És menys probable que estiguin estressats o que s'absentin per malaltia, ja que tenen més temps per descansar i recuperar-se.

El principal desavantatge és que no tots els sectors productius posseeixen la tecnologia necessària per implementar una mesura com aquesta, de manera que portaria a moltes empreses a nombroses pèrdues econòmiques.

Tampoc s'ha d'oblidar el punt de vista del client, sobretot en el sector serveis. Una jornada laboral reduïda suposaria que molts establiments romandrien tancats més temps, sense oferir servei als seus clients.

Font: muynegociosyeconomia.es

Arxivat a:

Comentaris (4)

Mataroni Fa 23 dies
El ministro sale por la tele y dice que hay que trabajar más de los 55 a los 75 y otros dicen que solo 4 dias. Que país de locos, por Dios!!! En Francia salio la jornada de 35 horas y tuvieron que dar marcha atrás.
Xavi Fa 23 dies
Esto será para los funcionarios, los primeros que conseguin todas estas ventajas de trabajar menos. En realidad, no se notará mucho si están 4 o 5 dias, la verdad. El resto de mortales, los 5 dias y más si por el jefe fuese.
Audrey Fa 23 dies
4 dies de treball, de manera que 3 dies de permís és exactament el que passarà en un futur proper, el nou món ens convida a un nou ritme de vida a mesura que el món canvia de la mina de carbó al teclat i a l'ordinador
Javis Fa 23 dies
Ojalá fuese así, el problema es que siguen sin contratar a más personas y por el contrario lo que hacen y es legal, te reducen horas al día y así estas igualmente todo el año con los mismos días festivos. En vez de trabajar 8 horas trabajas 7,40 y así sigues trabajado 5 días a la semana y sirve de bien poco!

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive