Taller de mecànica de bicicleta dins el programa 'Pedalem'
Taller de mecànica de bicicleta dins el programa 'Pedalem'

La bicicleta com a eina d’inserció social i laboral al Maresme

El Consell Comarcal posa en marxa un taller ‘Pedalem’ que vol formar a persones laboralment al voltant de l’ús de la bicicleta

La bicicleta és cada cop més important en l’àmbit laboral, amb tasques, institucions i empreses enfocades a aquest mitjà de transport respectuós amb el medi ambient i transformador a efectes de salut, socials i de mobilitat. Aquest és el pretext amb el qual el Consell Comarcal del Maresme ha posat en marxa el tallerPedalem’

“Pedalem” que té com a objectiu obrir noves vies a la inserció social i laboral de persones joves amb pocs recursos professionalitzadors i preferentment sense NIE o en procés d’obtenir-lo. Es tracta d’un projecte pilot que pretén estimular la consciència social i sostenible a partir d’un model de pràctica laboral respectuosa amb l’entorn, basada en un model cooperativista i amb l’ús de la bicicleta com a centre i exemple d’hàbit saludable.

Aparcament de bicicletes davant l'Estació

Aparcament de bicicletes davant l'Estació

El taller, que va començar el passat 24 d’octubre, es desenvolupa en 6 sessions on 8 joves aprenen, d’una manera pràctica i interactiva: Models de pràctiques saludables i respectuoses amb l’entorn (cooperativisme i economia social); Mecànica (muntatge i reparació de bicicletes); Model de repartiment sostenible (bicimissatgeria, ciclologística i atenció al client); Competències transversals (TICS, habilitats comunicatives, treball en equip, tècniques de planificació i organització).

Formatiu i vivencial

En definitiva, un taller formatiu i vivencial que vol ser una via de formació i promoció de l’ocupació a partir d’un primer “tastet” al món de la bicicleta i el seu ampli ventall de possibilitats: eina de treball, mitjà de transport sostenible i utilitat lúdica i esportiva.

“Pedalem” és un projecte impulsat conjuntament pel Servei Comarcal de Joventut i l’Equip de Dinamitzadors Cívics per a l’Emancipació Juvenil del Servei de Ciutadania i Immigració.

El disseny dels continguts i la dinamització de les sessions l’ha realitzat la cooperativa mataronina Coop de Pedal, que compta amb el suport de les botigues-taller Onveló Cycling i Plat i Pinyó (per a la realització de la formació pràctica en taller). Hi col·laboren Esports Ciclisme Mataró (amb dues pràctiques de ciclisme en pista al Velòdrom de Mataró) i el Centre de Formació i Prevenció amb la cessió de bicicletes destinades a una sortida en BTT pels entorns naturals del la Serralada Marina.

Arxivat a:

Comentaris (1)

jose alfonso del rey roman Fa 2 anys
Muy interesante Tambien hay una fundacion del ex-ciclista Alberto Contador en su pueblo. Cogen bicicletas de toda españa , las arreglan y las venden. Todos son discapacitados y es su forma de vivir

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive