La patronal de l’oci nocturn: “estem en mans d’inútils!”
La patronal de l’oci nocturn: “estem en mans d’inútils!”

Entrades anticipades, pista perimetrada i distància: el Procicat aprova el retorn de l’oci nocturn

El Procicat estipula controls d’aforament, mesures de seguretat Covid, mascareta i pistes perimetrades per al retorn de les discoteques

El dia que reobrin les discoteques després de molts mesos sembla avui una mica més proper. El Procicat, convertit en el gran òrgan reglamentador de la gestió de la Covid a Catalunya, ha validat el pla sectorial que haurà de permetre la reobertura de les discoteques. Ha aprovat el com. Ara faltarà saber el quan.

El pla contempla mesures generals per l’obertura de locals i establiments que funcionin com a discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacles, bars musicals, o karaokes. El protocol indica, per exemple, els requeriments a seguir en el control d’accés i en la gestió, d’haver-hi, de les zones de ball i de restauració, així com també exposa les mesures d’higiene i salut pública, neteja i desinfecció necessàries, i els requisits relatius a la ventilació i funcionament dels sistemes de climatització en el desenvolupament d’aquestes activitats.

Les condicions del Procicat

 • Entrades anticipades: en locals amb un aforament superior a 500 persones serà obligatori comptar amb algun sistema telemàtic de venda anticipada i reserva nominativa d’entrades, per facilitar una traçabilitat dels assistents en cas de rebrot; en locals amb un aforament menor, serà només recomanable. Aquests sistemes telemàtics hauran d’incorporar, també, informació sobre la disponibilitat de l’aforament, per evitar aglomeracions de públic en els accessos als locals. 
   
 • Entrades a tanquilla: Pel que fa a la venda per taquilla del romanent d’entrades, caldrà portar un registre de dades d’identitat i contacte de qui hi accedeixi, independentment de l’aforament del local.
   
 • Les cues: Caldran aplicar mecanismes per garantir que, en cas de produir-se cues, es mantingui la distància de seguretat a l’exterior del local i exigir l’ús de mascareta a les persones que formin part d’aquestes cues. 
   
 • Accessos: S’hauran d’establir fluxos diferenciats d’entrada i de sortida, amb el mínim contacte possible entre ambdós.
   
 • Aforament: la fixació d’un màxim prendrà com a base el que tingui autoritzat cada local, i és un element clau per poder garantir la seguretat dels treballadors i dels clients, especialment per a facilitar que es mantinguin unes determinades distàncies interpersonals de seguretat, i minimitzar al màxim la possibilitat de contagis. 
   
 • Pista de ball: s’hi podrà estar seguint algunes directrius: en locals amb aforament superior a 500 persones, la pista estarà perimetrada, amb un punt d’entrada i un de sortida; i, independentment de l’aforament, serà obligatori dur la mascareta correctament posada i no consumir-hi.
   
 • Servei de barra: S’ha de garantir la distància interpersonal, i eliminar tots els utensilis de les barres o de les taules que puguin ser d’ús comú o compartit. Els clients hauran de dur permanentment posada la mascareta i només es podrà enretirar per menjar o beure.
   
 • Neteja i desinfecció: serà necessari intensificar les activitats de neteja i desinfecció i que es disposi d’un protocol adaptat en funció de l’aforament, la freqüència de trànsit o ocupació, els tipus d’activitats i els usos de cada local. 
   
 • Ventilació: caldrà garantir la renovació dels fluxos de l’aire amb sistemes de ventilació i renovació de l’aire, així com mantenir la màxima aportació possible d’aire exterior en els locals, mitjançant ventilació natural i/o en els sistemes de ventilació i climatització per evitar la transmissió del virus per l’aire. De fet, on només es disposi de ventilació natural, caldrà maximitzar el cabal de ventilació obrint les finestres i les portes: així, es recomana ventilar els espais amb la major freqüència possible i, com a mínim, tres vegades al dia durant 10 minuts, així com començar la ventilació dues hores abans de l’obertura del local i mantenir-la en funcionament una hora després del tancament.

Arxivat a:

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive