Trobada per pactar el pla de xoc contra l'increment de preus de l'energia. Foto: CC Maresme
Notícies relacionades
Trobada per pactar el pla de xoc contra l'increment de preus de l'energia. Foto: CC Maresme

Pla de xoc al Maresme contra l'augment de preu de l'energia

El Consell Comarcal i les agrupacions empresarials del Maresme elaboren un pla específic contra l'escalada de preus de l'electricitat

patrocini pous
 

El Consell Comarcal del Maresme i les agrupacions empresarials de la comarca han unit forces per fer front a l'increment escandalós dels preus de l'energia. Un fet que està ofegant l'economia tant de famílies com d'empreses i activitats econòmiques del territori, que encara s'estan recuperant del càstig que ha suposat la pandèmia de Covid.

El Consell va convocar les organitzacions empresarials del territori a una reunió el passat 28 d'abril per posar sobre la taula les problemàtiques específiques que afecten a cada sector i també diferents propostes per millorar la situació d’empreses i petits negocis. Des de l'àmbit empresarial es va posar l'accent en les traves administratives per aconseguir els ajuts necessaris per mantenir els seus negocis en un context tant negatiu, i van demanar simplificar-ho. 

Tenint en compte aquestes realitats, es va acordar elaborar un pla de xoc amb mesures d'àmbit local a les que es donarà forma en les properes setmanes. El Consell buscarà vies perquè les administracions superiors facilitin crèdits tous o ajudes a les empreses, tant per fer front a l’increment del cost energètic, com per emprendre el camí de la transició energètica.

El Consell Comarcal s’ha compromès a presentar el tema en un Consell d’Alcaldies, traslladar les peticions a les administracions superiors i mantenir reunions periòdiques que serveixin com a punt de trobada de l’empresariat maresmenc, que també ha mostrat el seu neguit per l’afectació que pot tenir sobre els seus negocis la propera implantació de les Zones de Baixes
Emissions (ZBE).

Tal i com ha assenyalat el president del Consell Comarcal, Damià del Clot, el Consell Comarcal “té l’obligació d’estar al costat del territori creant les sinèrgies necessàries per ajudar les persones i l’economia maresmenca”.

Comentaris (1)

Joan Fa 1 any
No entenc que poden fer, la corrent val el que val i el gas el mateix i no depen d'ells. Molt parlar però...

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive