PayPal, comprar en línia.
PayPal, comprar en línia.

PayPal, així funciona el sistema de pagament online més famós

Es tracta d’un dels sistemes de pagament en línea més coneguts actualment, que serveix per a realitzar transferències entre usuaris de tot el món. Us ho expliquem detalladament.

En una societat cada cop més avocada al món digital, a la xarxa i als pagaments telemàtics, està ben clar que hem d’aprendre el funcionament de tots els sistemes de pagament disponibles més enllà dels calés en efectiu i les clàssiques targetes lligades a la nostra entitat bancària. Si us sabeu moure per Internet de ben segur que coneixeu PayPal o al menys n’heu sentit parlar-ne. Tot i això, és probable que no sapigueu com ha evolucionat i crescut en els darrers anys, per la qual cosa us ho deixarem explicat a continuació.

Què és PayPal i per a què serveix?

Fundada originalment al 1998 sota el nom de Confinity6 per Max Levchin, Peter Thiel, Luke Nosek i Ken Howery, la companyia que avui dia coneixem com a PayPal es va fusionar amb X.com (propietat de Elon Musk) al 2000, per ser finalment batejada tal i com la coneixem més de vint anys després. Es tracta d’una empresa nord-americana que opera a nivell mundial, s’empra com un sistema de pagaments en línea que suporta transferències entre usuaris i serveix com a alternativa a les vies tradicionals com transferències, xecs o girs postals. Actualment podem pagar a través de PayPal a pràcticament qualsevol plataforma de compra en línea i inclús també a algunes botigues físiques.

Les opcions que ofereix PayPal són molt amplies, ja que ens permet envia diners, dividir factures i crear fons comuns amb els nostres amics d'una manera ràpida i senzilla. Aquesta darrera funció mencionada és realment útil si volem, per exemple, reunir diners per a comprar un regal conjunt o qualsevol altre pla que tinguem. Per a fer-ho només necessitem un número de telèfon o una adreça de correu electrònic. Un cop creat el nostre compte, tenim l’opció d’enllaçar la nostra targeta, compte bancari o bé emprar un perfil únic.

Comprar i vendre amb seguretat a Internet

Quant a seguretat, tant si comprem a una botiga habitual com si provem un nou lloc, des de PayPal ens ajuden a que el procés de pagament sigui ràpid i segur. A més, la plataforma pot ajudar-nos amb la Protecció de comprador i el Reemborsament de les despeses d'enviament de la devolució per a les compres que compleixin els requisits indicats. Això sí, cal esmentar que si realitzem un canvi de divises (per comprar un producte en dòlars a través de eBay, per exemple), PayPal ens cobrarà una taxa derivada d’aquesta operació.

Una de les novetats més recents de la plataforma és el fet de que ens ofereix una opció contactless per a poder pagar en persona a través del nostre telèfon mòbil (és necessari tenir la app per fer-ho). Es tracta d’una funció necessària sobretot a l’època en la que ens ha tocat viure, ja que la pandèmia de la COVID-19 ha fet créixer la necessitat d’aquest tipus d’alternatives a pagar de forma física i directa.

PayPal també ofereix una versió Business per a empreses, que poden gestionar els seus diners de forma còmoda i amb diferents solucions adaptades en funció de la magnitud de l’empresa en qüestió. Com podeu veure, és una plataforma útil per a tothom i fàcil de fer servir que podem descarregar al nostre telèfon mòbil de manera totalment gratuïta.

Font: PayPal

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive