Ajudes directes en la restauració de centres comercials
Ajudes directes en la restauració de centres comercials

Noves mesures: tanquen els centres comercials i els comerços es limiten a un 30% d'aforament

El comerç minorista podrà obrir amb un 30% de l'aforament.

Les noves restriccions del Govern de la Generalitat per als propers 15 dies per fer front a la segona onada del Coronavirus tindran una afectació important en els establiments comercials. La proposta, que té com a mesura més important la del tancament perimetral dels municipis durant el cap de setmana, també delimita i molt què poden fer els comerços de les ciutats. De moment, el comerç minorista d'alimentació i productes essencials i de primera necessitat, com alimentació, begudes, higiene, altres, farmàcies, ortopedies, òptiques i centres veterinaris, podran seguir oberts inclosos els que es troben en centre comercials. Però a banda d'aquests, les restriccions s'apliquen a la resta. Els horaris d'obertura seran de 6 del matí a 21h.

Per una banda, el comerç minorista no d'alimentació ni essencial podrà obrir sempre que tingui menys de 800 metres quadrats i limiti l'aforament a un 30% de la seva llicència. Si tenen més de 800 metres quadrats, hauran de limitar la superfície a aquesta mida i establir un 30% d'aforament. 

Centres comercials tancats

Per un altre costat, els centres comercials hauran de tancar. Podran obrir les botigues d'alimentació, productes essencials i de primera necessitat de l'interior dels centres sempre que tinguin una superficie inferior als 800 metres quadrats. A més, podran obrir aquells que tinguin accés directe des del carrer a la botiga i que l'aforament estigui limitat al 30%. 

Per últim, es permet la venda per telèfon o Internet amb recollida al local sempre que s'evitin aglomeracions a l'interior, i amb repartiment a domicili. També es limiten els mercats no sedentaris a un aforament del 30%. A més, com a caràcter general, les empreses no poden oferir serveis que impliquin un contacte personal proper, tret que sigui essencial, sanitari o sociosanitari exceptuant les perruqueries.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive