Un curs per trobar feina al Servei d'Ocupació de Mataró. Foto: R. G.
Notícies relacionades
Un curs per trobar feina al Servei d'Ocupació de Mataró. Foto: R. G.

Més de 7.000 mataronins busquen feina després d'un inesperat augment de l'atur al desembre

El 2023 es tanca amb la primera pujada de l'atur en desembre en els darrers 14 anys, sumant tres mesos seguits d'augment de la desocupació a la ciutat.

patrocini Pous consultans nova llei
 

Final d'any negatiu en termes d'ocupació a Mataró. El 2023 es va tancar amb un total de 7.119 persones desocupades a la ciutat, després de cloure el desembre amb un augment, encara que molt lleuger, de l'atur. Quelcom inesperat ja que el desembre és tradicionalment un mes que genera ocupació, fruit de la campanya nadalenca. 

L'augment és tan sols de 9 persones desocupades més respecte al novembre, un 0,13%. Es tracta, però, del primer augment de l'atur durant un mes de desembre des del 2009 (excloent el de l'any de la pandèmia, 2020). Segons informa l'Ajuntament de Mataró, des del 2004, en catorze dels vint mesos de desembre s'ha comptabilitzat una davallada de l'atur registrat. A banda, cal tenir present que a l'octubre i al novembre ja va pujar l'atur, sumant aixi tres mesos consecutius d'increment. 

Tot i així, en la comparativa interanual els resultats són molt més positius, ja que al desembre de 2020 hi havia 212 persones més en atur, xifra que en termes relatius suposa un descens d'un 2,9% de la xifra de mataronins sense feina. Aquesta davallada ha estat més intensa al Maresme, d'un 3%, i menor al conjunt de Catalunya, de tan sols un 0,8%. Per tant, la dinàmica completa del mercat laboral durant el 2023 ha estat positiva en termes generals, malgrat que els darrers mesos de l'any han mostrat una tendència a l'augment de l'atur. Sense tenir en compte les xifres d'atur d'aquest 2023,  cal remuntar-se al mes de maig de 2008 per trobar una xifra de desocupats registrats més baixa que l'actual. 

La taxa d'atur actual a Mataró se situa en l'11,4%. La xifra de desocupats registrats del mes de desembre és la cinquena pitjor d'aquest 2023. Només als mesos que van de gener a abril s'han registrat pitjors xifres de desocupació.

Cal recordar, però, que en comparació amb ciutats similars Mataró surt perdent. La capital del Maresme és tercer municipi de més de 50.000 habitants de la província de Barcelona amb la taxa d’atur més elevada, només per sota de Manresa i Santa Coloma de Gramenet, i lleugerament per sobre de Badalona, Vilanova i la Geltrú i Terrassa.

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive