Ofertes del mercat laboral al SOM de Mataró
Ofertes del mercat laboral al SOM de Mataró

Mal novembre en el mercat laboral de Mataró

L'atur augmenta lleugerament a la capital del Maresme durant el novembre, un mes on se sol generar ocupació enlloc de perdre-se'n

El mes de novembre sol ser positiu a Mataró en matèria de creació d'ocupació, però no ho ha estat aquest 2023. Al darrer dia del mes passat la ciutat tenia 7.110 desocupats, 25 més que el mes anterior. Un ascens lleuger, però que contrasta amb el fet que la majoria de novembres dels darrers 20 anys registren descensos i no pas augments d'ocupació. 

Tal i com destaquen des de l'Ajuntament, és el primer cop que creix l'atur durant un mes de novembre des del 2020. Des del 2004, segons dades del mateix consistori, només en set dels vint mesos de novembre s'ha comptabilitzat un augment de l'atur registrat.

Amb aquestes dades, Mataró torna a les xifres d'atur de l'hivern i inicis de la primavera, més negatives que en el darrer tram de 2022 i que havien remuntat a partir del maig i durant la campanya estival. Cal tenir en compte, però, que en termes interanuals les dades són positives, especialment tenint en compte els darrers anys, ja que deixant el 2023 de banda, cal remuntar-se al mes de maig de 2008 per trobar una xifra de desocupats registrats més baixa que la de novembre de 2023.

Respecte al novembre de 2022, l'atur és un 3,6% inferior, una caiguda superior a la registrada al Maresme i al conjunt de Catalunya, però inferior a la de l'Estat, durant el mateix període. 

La taxa d'atur se situa a la capital del Maresme en l'11,4%, de nou en xifres que no es veien des de l'any 2008. Tot i així, Mataró es manté com el tercer municipi de més de 50.000 habitants de la província de Barcelona amb la taxa d’atur més elevada, només superat per Manresa i Santa Coloma de Gramenet, mentre que Badalona i Terrassa se situen a nivells lleugerament inferiors però molt similars.  

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive