El far de Calella, un paisatge mediterrani típic del Maresme
El far de Calella, un paisatge mediterrani típic del Maresme

Redacció

Més de 6.000 persones han deixat de viure al Maresme

La població estacional a temps complet anual és del 98,6% però viuen menys persones al Maresme.

El Maresme ha perdut 6.340 persones durant el 2019 en població estacional a temps complet anual. Aquest indicador el que compta és quanta gent està empadronada a la comarca i viu o ha deixat de viure a la zona. En total, la xifra baixa segons l'estudi de l’Informe de Població Estacional elaborat per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme. Els principals motius d'aquest saldo negatiu són treball o estudis.

Les dades ETCA es calculen comptabilitzant els dies que cada persona ha estat present en un municipi fent el saldo entre les entrades de persones no residents i les sortides de persones empadronades. En el cas del Maresme, la població equivalent a temps complet anual va ser el 2019 de 446.350 persones amb un increment respecte a 2018 del 0,96%, però per sota del total de persones empadronades a la comarca. Concretament, les dades ETCA representen un 98,6% de les persones empadronades en els 30 municipis de la comarca.

L’únic trimestre en el qual el saldo és positiu és el corresponent al període estival mostrant el potencial turístic i de segona residència del territori. Durant el tercer trimestre de 2019, el Maresme va tenir un saldo positiu de 17.872 persones de mitjana anual per dia.

Santa Susanna al capdavant

La mitjana comarcal, però, té una excepció en 6 municipis on s’ha registrat un saldo positiu anual. Són Santa Susanna (+5.723), Calella (+5.495), Malgrat de Mar (+3.335), Pineda de Mar (+2.305), Cabrera de Mar (+469) i Sant Pol de Mar (+403). En aquestes poblacions han entrat més persones de les que n’han sortit equivalents a temps complet anual.

Comentaris (2)

Leia Fa 1 any
Normal que la gent marxi tal i com està el Maresme de delinqüents i inseguretat. És una vergonya!
Miro Fa 1 any
Amb tots els delinqüents que entren al Maresme i especial en Mataró baixem de població? Bé tampoc estranya perquè molta gent amb por o farta marxa d'aquesta decadència que ens han portat als polítics que paguem per no fer res o com a màxim perjudicar als ciutadans que els hi paguen. Ja s'ho trobaren quan tinguin que esperar que els delinqüents hagin de pagar els impostos

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive