Mataró regula el mercat: el 30% del nou habitatge, de protecció oficial. Foto: R. Gallofré
Notícies relacionades
Mataró regula el mercat: el 30% del nou habitatge, de protecció oficial. Foto: R. Gallofré

Mataró regula el mercat: el 30% dels nous pisos, de protecció oficial

El Ple aprova inicialment aquesta reserva obligada, que Mataró calca d’altres municipis i que ha d'ampliar el parc de pisos assequibles

patrocini pous
 

 

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Mataró de setembre va aprovar inicialment la mesura més ambiciosa respecte el mercat de l’habitatge: la reserva obligada en totes les promocions noves de certa entitat a la ciutat d’un 30% per habitatge de protecció oficial. Mataró calca la mesura d’altres municipis i complimenta la que havia de ser una de les mesures estrelles de l’actual mandat.

Aquesta mesura, que ara passa per un període d’un mes en exposició pública, és perquè les actuacions edificatòries d’habitatge plurifamiliar (noves construccions o determinades obres d’ampliació o rehabilitació) en sòl urbà consolidat, en parcel·les amb un sostre potencial d’habitatge plurifamiliar superior als 600 m² de sostre, reservin el 30% per habitatge de protecció oficial.

Aquesta modificació urbanística  va lligada a la suspensió de llicències, aprovada en el Ple del passat 2 de juny, per a les construccions d’obra nova i determinats supòsits de gran rehabilitació en parcel·les de sòl urbà consolidat amb un sostre d’habitatge plurifamiliar potencial superior a 600 m2. 

També afecta, en aquest tipus de parcel·les, les obres per a canvi d’ús urbanístic a habitatge del conjunt de l’edifici, i als edificis inacabats, amb les obres aturades des de fa més de 2 anys i la llicència caducada. Mataró té pendent el registre concret d’aquests, un altre compromís d’aquest mandat.

Podria suposar 220 pisos nous

Aquesta modificació està prevista en el Pla de Mandat 2019-2023 i va en coherència amb el Pla Local d’Habitatge aprovat l’any 2018 que remarcar la necessitat d’augmentar el parc d’habitatge de protecció oficial al municipi per avançar en l’objectiu de solidaritat urbana d’assolir un 15% del parc d’habitatge destinat a polítiques social previst per la Llei del Dret a l’Habitatge

Concretament, el PLH estima un potencial de 1.352 habitatges de protecció oficial o dotacional per edificar en solars i sectors o polígons en diferent estat d’execució. D’aquests, 330 es troben en sòl que es podria edificar a curt termini. El desenvolupament de tot aquest habitatge potencial suposaria un augment del 2,8% d’habitatge assequible respecte el parc d’habitatge principal.

 

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive