Els comuns apressen els socialistes a complir el Pla de Mandat
Els comuns apressen els socialistes a complir el Pla de Mandat

Cugat Comas

Els comuns apressen els socialistes a complir el Pla de Mandat

Els dos regidors d’En Comú Podem reivindiquen el seu “accent social i ecològic” al govern i reclamen al PSC els compromisos pendents

El soci minoritari del govern municipal de Mataró creu que el majoritari fa el ronso amb alguns dels acords que tenen segellats. Aquesta és la conclusió de la valoració de mig mandat que fan els dos regidors d’En Comú Podem. Li retreuen al PSC (amb 13 carteres) que no té les mateixes prioritats que els comuns i que, literalment, “a vegades els hi hem d’arrencar el compliment del pla de mandat”. Sergi Morales i Sarai Martínez estan satisfets de poder-se presentar com “l’accent social i ecològic” de les polítiques locals i reivindiquen la tasca del partit més enllà de les dues carteres que ostenta.

“Sense nosaltres, anant en solitari o amb uns altres socis el PSC no hauria tirat endavant propostes com la peatonalització, l’anella ciclista o la millora del transport públic. Estem transformant la ciutat pensant en les persones, reduint la contaminació i deixant menys espai al vehicle privat perquè nosaltres garantim l’accent ecològic i social d’aquest govern”, dictamina Sergi Morales. 

Els dos regidors comuns han viscut, segons expliquen, els primers dos anys de mandat essent la força motriu de les dues regidories que ostentes i, alhora, havent d’empènyer el PSC a complir allò firmat i pactat. I precisament això és el que demanen: que els compromisos del pla de mandat es compleixin. I apressen el PSC a activar apostes pendents.

Les prioritats pendents

A En Comú Podem els agradaria avançar per camins pels que l’acció governamental encara no ha transitat. “Hi ha temes com la transició energètica el qual falta avançar molt. No vam poder incloure la comercialitzadora pública al pla de mandat però la contraprestació eren les comunitats energètiques per aprofitar els excedents de les plaques instal·lades. És un tema en el que hi ha urgència i emergència i volem que s’avanci i es concretin aquestes comunitats”, diu Morales. El Pla d’accessibilitat (pel que hi ha consignats 2,4 milions) per una ciutat més inclusiva és una altra de les reivindicacions dels comuns que, en paraules de Sarai Martínez “veiem la diferència entre executar des d’una regidoria pròpia o dependre d’una altra”. Exemple: la reserva del 30% per habitatge protegit. La cartera d’habitatge és d’ECPM però la d’urbanisme, de la que depèn la mesura, la té el PSC. Que hi fa el ronso, consideren els socis petits. 

Amb els socialistes, explica el portaveu dels comuns, “hi ha un nivell d’entesa molt gran però les prioritats són diferents. Nosaltres hem demostrat responsabilitat però volem que ens els propers mesos també s’activin compromisos del Pla que no depenen de les nostres regidories però sí que són les nostres polítiques”. La funeraria pública, el projecte de la quarta biblioteca o el carnet jove cultural en són alguns exemples. 

L’empremta en habitatge i economia social

Més enllà de reclamar compromisos de mandat, el balanç d’En Comú Podem fet públic en un esmorzar amb la premsa va donar tota la importància a les dues regidories que ostenta al govern. Una d’elles és habitatge, de la mà de projectes com Lloguem o les primeres promocions públiques anunciades en deu anys. “Mataró era un desert de polítiques d’habitatge i s’ha reactivat per complet”, diu Morales. “Necessitem apostar per la rehabilitació perquè tenim molta degradació, fer una posta per la regeneració urbana no només en matèria d’habitatge, també en ocupació, economia, sostenibilitat o energètica”, rebla la regidora del ram, Sarai Martínez. L’altre és tot l’àmbit de l’Economia Social i Solidària que, a tenor del seu regidor responsable, “la ciutat s’ha convertit en la referència, en la porta que truca tothom després de Barcelona en l’àmbit de l’economia social”.

Morales també posa en valor la Taula de Reconstrucció Econòmica i Social amb la resta de grups i agents socials: “la presideix l’Alcalde però la feina de consensuar és d’aquesta regidoria”.

Arxivat a:

Comentaris (4)

Què dieu? Fa 11 mesos
Dieu que heu millorat la peatonalització? Posant patinets entre els peatons... Dieu que heu fet l'anella ciclista? Amb els altres vehicles a 30 km/h, no feia cap falta. Dieu que heu millorat el transport públic? La Renfe, cada vegada pitjor; i el Mataró bus, cada cop més lent perquè heu suprimit carrils bus per posar-hi carrils bici.
Carles Fa 11 mesos
Els comuns se n' adonen ara de que el PSC no està fent res? De debò han necessitat dos anys i mig? Els han regalat un mandat plàcid a canvi de dues carteres. En són còmplices i ara que és comencen a veure eleccions toca fer el paripé.
A Can PSC les prioritats son personals? Fa 11 mesos
Son 13 regidors. Alguns ni se sap on són. Parles amb algú i et diuen estar preocupat per les properes si surt o no, perquè li van les garrofes. Mite o realitat? I qué diuen els comuns de lo fatal que està Cerdanyola i Rocafonda?
quina prioritat?? Fa 11 mesos
curiòs q els de Podemos no dieu res de la principal prioritat i reocupació dels mataronins amb diferència q és la delinquència q heu portat? vosaltres visqueu en un altre planeta i en una altra Mataró perquè la Mataró de la q dones,nens i avis passant por cada dia i cada nit no dieu res i us importa una bleda,s'ha de tenir molta poca empatia i sensibilitat.Està clar teneiu diferents prioritats a la dels mataronins i mataronins,en omplir-vos les butxaques a costa del nostre patiment

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive