Flors al carrer Sant Josep
Flors al carrer Sant Josep

Lladres i vàndals sabotegen una iniciativa comercial per embellir el carrer Sant Josep

Els botiguers del cèntric vial mataroní recentment reurbanitzat es van unir per omplir les façanes de testos amb flors, molts de les quals no van durar a lloc ni dos dies

patrocini pous comunitats
 

"La veritat és que se't treuen les ganes de fer res". Els botiguers del carrer Sant Josep han de fer el cor fort per no ser víctimes del desànim, després de veure com la iniciativa conjunta per embellir el cèntric vial recentment reurbanitzat, amb testos de flors a les façanes, s'ha vist sabotejada per lladres i vàndals. Algunes d'aquestes flors no van durar ni dos dies a lloc. Algú se les ha endut impunement, i fins i tot s'han vist aquests testos furtats lluint a balcons de pisos de la ciutat. Com si res. 

Per al comerç del carrer Sant Josep, l'any 2023 va ser força complicat, ja que van haver de suportar durant molts mesos les obres de remodelació del carrer, que s'ha convertit en prioritari per a vianants pavimentat a un sol nivell. "Evidentment no va ser senzill, pels sorolls i pels problemes d'accés", relaten. Ara, però, se'n veuen beneficiats, ja que en general la percepció de com ha quedat el carrer i l'afluència de vianants i possibles compradors és en general positiva, malgrat que també ha rebut crítiques.  

De cara a celebrar aquesta nova etapa, diferents comerços del vial van decidir fer alguna iniciativa conjunta per "posar guapo" el carrer. Coincidint amb la campanya nadalenca, van fer una primera prova instal·lant arbres il·luminats en testos,. El resultat els va convèncer i van treballar en una alternativa similar de cara als mesos de primavera i estiu. En col·laboració amb els floristes de Frèsia, van idear unes jardineres de vímet amb flors per penjar de les façanes dels establiments. Poc abans de Sant Jordi, les van estrenar.

Un dels testos al carrer

Un dels testos al carrer

La nova urbanització del carrer Sant Josep és agraïda per a passejar però és "dura" i força gris, sense arbrat ni vegetació ni gairebé cap element ornamental. La presència de flors li va donar un agraït toc de color i alegria. "Des de l'Ajuntament també estaven molt contents amb la iniciativa, i ens van dir que estudiarien fórmules per traslladar-la a altres vials", expliquen els comerciants, partint de la base que la proposta i l'esforç econòmic que hi havia hagut al darrere havia sorgit al 100% de les botigues. 

L'alegria, però, va durar poc. Al cap d'un parell de dies, diverses de la quinzena de jardineres instal·lades al carrer van aparèixer sense flors. Algú se les havia endut, quelcom que no era tan fàcil com sembla; les flors estan a una alçada considerable, de més de dos metres i mig, i enganxades amb brides, de manera que per endur-se-les calia enfilar-se a una escala o similar, i esmerçar-se en arrancar-les. Quelcom, però, que no va ser cap problema per a lladres i vàndals; quan els botiguers van reposar les flors, al cap de poc temps van tornar a desaparèixer.

Mataró tanca definitivament el carrer de Sant josep als vehicles

Mataró tanca definitivament el carrer de Sant josep als vehicles

Aquests fets, és clar, han generat força frustració entre els comerciants. "Des del comerç petit intentem fer un esforç per deixar la ciutat maca i no hi ha dret que et facin això", expliquen. Per aquest motiu, diversos dels botiguers ja han decidit, almenys per ara, no tornar a posar-hi les flors, mentre que d'altres opten per retirar-les cada nit, un procés que és força laboriós. El més trist és que hi ha comerciants que, passejant per Mataró, s'han trobat algun d'aquests testos robats en balcons d'habitatges. Fins a aquest punt els lladres se'ls han fet seus. 

"No sabem si servirà de res denunciar aquesta situació, però tant de bo serveixi perquè la gent prengui consciència que no es pot endur les coses que troba així com així, que hi ha un esforç al darrere i que és pel bé de tots", expliquen els botiguers. 

Comentaris (30)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive