Ajudes directes en la restauració de centres comercials
Ajudes directes en la restauració de centres comercials

El gran comerç reobrirà entre setmana a partir de dilluns

El Procicat autoritza l’obertura de centres comercials i comerç de grans dimensions, flexibilitza universitats i esport i manté el gruix de restriccions

L’aixeta de les restriccions contra el contagi de la Covid es va obrint però ben poc a poc. Si la setmana passada el Procicat permetia una flexibilització en àmbits com l’esport, les extraescolars i el lleure a partir de dilluns els nous afortunats són el comerç, de nou l’esport i l’educació. El Procicat no vol fer més flexibilitzacions i sectors com la restauració de moment segueixen igual.

El relat de la decisió presa per la Generalitat pels propers set dies a comptar a partir de dilluns s’assembla al de la setmana passada. A la pràctica el que es fa és una pròrroga del gruix de les restriccions amb petites modificacions d’algunes de les restriccions. S’havia parlat de “donar aire” a certs sectors i el cert és que arribarà una mica més d’oxigen a àmbits com el comerç, l’esport, les sortides educatives i les universitats. Tota la resta hauran de seguir respirant com fins ara fins la setmana que ve. El Procicat decideix sobre els següents set dies, setmanalment. Dijous o divendres de la setmana que ve, doncs, caldrà tornar a estar atents de l’aixeta. 

Les restriccions que canvien

Els canvis a les restriccions doncs afectaran especialment el comerç. Els centres comercials i els comerços de més de 400 metres quadrats podran obrir entre setmana a partir del proper dilluns, amb un aforament del 30%. El gran comerç porta tancat des del passat 7 de gener.

En esport, canvi de criteri pels entrenaments a cobert en instal·lacions degudament ventilades. Si fins ara estava limitat el nombre de persones, ara regirà l’aforament que serà d’un màxim del 30%. En el cas de les piscines, el llindar s’eleva al 50%.

En educació s’han aprovat també dues flexibilitzacions. En sortides escolars es permetrà de pernoctar fora de casa sempre que ho faci un grup classe bombolla i per universitats a partir del 8 de març els estudiants del segon curs podran recuperar les classes presencials després que aquestes fossin exclusives dels alumnes de primers les darreres setmanes.

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive