Hi ha equips que només entrenaven i ara el Procicat permetrà de jugar
Hi ha equips que només entrenaven i ara el Procicat permetrà de jugar

El Procicat afluixa poc les restriccions: obertura en esport, extraescolars i lleure

El Procicat allarga una setmana més les mesures més importants com el tancament comercial, el confinament comarcal o els horaris de l’hostaleria

El Procicat s’ha fet pregar 24 hores més del que s’havia anunciat i finalment ha revisat les restriccions vigents contra el contagi de Covid-19 amb cautela. La Generalitat prorroga una setmana la pràctica totalitat de mesures fins a finals de febrer (de moment) i obre l’aixeta en tres àmbits que ho havien demanat singularment: l’esport, les extraescolars i el lleure

A la pràctica, doncs, la majoria de restriccions de les darreres setmanes seguiran guiant el dia a dia. És una pròrroga en tota regla que allunya la pilota d’una possible obertura comercial o de més horaris per bars i restaurants del diumenge 22 al 28 de febrer. Confinament comarcal, restriccions comercials i els horaris estipulats d’esmorzar i dinar a bars i restaurants s’allarguen. Sectors i ciutadania hauran d’esperar a que el Procicat, amb una setmana en la que s’espera que baixi la pressió assistencial a les UCI, faci el pas que ara no ha volgut fer.

La novetat del Procicat aquest cop ve en forma del que el propi Govern defineix com “una certa flexibilització, molt limitada, de mesures que han de permetre la represa de determinades activitats de caire social, sempre evitant l’aglomeració de persones i la interacció entre diferents bombolles”. Així, d’una banda, s’autoritzen i es regulen les condicions de les activitats extraescolars i d’esport escolar, així com de les activitats de l’àmbit del lleure educatiu dirigides a infants que es troben en les etapes d’Educació Infantil i d’Educació Primària.

 També s’equipara l’esport federat i els consells esportius pel que fa a poder entrenar amb més de 6 persones i participar en les competicions permeses. A més, s’inclou explícitament el terme “circ” com esdeveniment cultural per tal de no generar confusions. La situació per aquest sector, doncs, no canvia ja que ja s’estava autoritzant.

Un aplanament que no permet obrir més

La decisió del Procicat respon a un context epidèmic marcat per una tendència a l’aplanament experimentat en els darrers dies de la corba epidèmica –i fins i tot per un mínim repunt d’alguns indicadors, com l’Rt-, després de dies en què el descens de la corba era més rellevant i continu. Arran d’aquest aparent canvi de tendència ocorregut aquests darrers dies, s’ha optat per mantenir una actitud de prudència en relació al gruix de les mesures, a l’espera de comprovar l’evolució dels indicadors durant els propers dies.

A més, en aquests moments, la pressió assistencial és encara molt alta. Aquest nivell d’ocupació, combinat amb la presència de la variant britànica més infectiva que pot revertir a l’alça la corba d’infecció, aconsella mantenir aquelles mesures que tenen per finalitat limitar la mobilitat i la interacció social per reduir el nivell de contagis i que van associades a un missatge a la ciutadania basat en la precaució i la contenció.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive