Platja de Pequín quedarà tancada dins les noves restriccions contra el Covid-19, ja que hi està prohibit el bany: Foto R.Gallofré
Platja de Pequín quedarà tancada dins les noves restriccions contra el Covid-19, ja que hi està prohibit el bany: Foto R.Gallofré

El Govern de Catalunya: "Cal evitar que tanquin les empreses turístiques"

En el marc de la cloenda del XX Fòrum ACAVe Tremosa explica que els fons europeus de recuperació poden ser un paraigües que ajudin a sobreviure el sector.

El Conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, va explicar en el XX Fòrum ACAVe que el més important era evitar que les empreses del sector del turisme acabin tancant. Durant la seva intervenció, Tremosa va demanar al govern espanyol, que té la capacitat recaptatòria i d'endeutament, es mogués i fes servir tota la força econòmica "per ajudar a les empreses més afectades pels efectes de la pandèmia". "Nosaltres fem tot el que està a les nostres mans per estar al costat del sector", va afegir.

Segons explica, cal evitar "que les empreses s’endeutin com va passar el mes de juliol per pagar l’IVA i l’Impost de societats. Animem que els ajuntaments també segueixin aquesta línia, ja que el nostre objectiu és que no tanquin les empreses i per aconseguir-ho caldrà fer microcirurgia fiscal per fer arribar els diners a aquelles empreses que ho necessiten”.

Un sector clau que cal mantenir

El conseller va afegir que "El turisme és un sector clau per al futur de la nostra economia, és un sector tractor de la resta de sectors i per això s’ha de reivindicar la seva importància”. I creu que l'estratègia ha de ser aguantar tant com sigui possible la defensa de les PIMES: "l’objectiu és arribar a la primavera que ve on esperem que sigui possible disposar, per exemple, de testos ràpids, fiables i varats que ens permetin normalitzar molts àmbits d’activitat, ja sigui omplir avions, congressos i fires i recuperar moltes activitats a les que estem acostumats”.

Per això, considera que el fons europeus de recuperació poden ser un paraigües que ajudin a sobreviure el esctor, i conclou que cal aguantar, congelar impostos, lloguers, allargar els ERTO i mantenir viu el sector com sigui.

Arxivat a:

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive