Europa contra amazon
Europa contra amazon

Redacció / AMIC

Europa, en peu de guerra contra Amazon

La Comissió Europea anuncia mesures davant de la posició dominant d'Amazon.

Cal reconèixer l'obstinació de la Comissió Europea per sancionar a les grans empreses tecnològiques. Al mateix temps cal assenyalar que la seva efectivitat en el que a sentències es refereix és més aviat baixa. Google, Apple o Facebook han estat acusades de competència deslleial, però a la fi han sortit de rosetes. Ara és Amazon qui s'asseurà en el banc dels acusats. Així ho ha confirmat la comissaria de Competència Europea, Margrethe Vestager en considerar que l'empresa de Jeff Bezos va abusar de la seva posició dominant en el mercat online d'Alemanya i França per a imposar les seves regles del joc.

La recerca es va iniciar el juliol de 2019 i tot feia preveure el desenllaç. Amazon ha estat acusada de competència deslleial en potenciar els seus propis articles dins del seu marketplace. El gegant és al mateix temps venedor i botiga online i la seva activitat il·lícita consistiria a posicionar els seus propis articles per davant dels de la competència.

De moment el cas està en fase preliminar per la qual cosa la Comissió ha d'informar l'empresa dels càrrecs dels quals se l'acusa. És per això que trigarem en veure si el litigi comença. Amb tot, aquesta història és una sort de déjà-vu en què a enfrontaments entre Brussel·les i els gegants tecnològics es refereix. Tot fa suposar que la posició de poder d'Amazon acabarà per imposar-se.

Amazon, en el punt de mira

Amazon es troba en el punt de mira en les darreres setmanes. Molts dirigents, com Ada Colau des de Barcelona, estan cridant a comprar al comerç de proximitat i no fer-ho en plataformes com aquesta. La proposta, que va néixer de l'alcaldessa de París, va tenir resposta de part del gegant, que va recordar que venien productes de més de 2.000 pimes catalanes.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive