Cada cop més turistes estrangers al Maresme
Cada cop més turistes estrangers al Maresme

Redacció

Estiu al Maresme: menys turistes que es queden més nits

El Maresme celebra una bona temporada d'estiu acumulant 3 milions de pernoctacions, la meitat de les de la demarcació de Barcelona

patrocini Pous consultans nova llei
 

La temporada d'estiu al Maresme ha conclòs amb una xifra rècord de gairebé 3 milions de pernoctacions, mantenint-se a prop de les xifres de l'any anterior. Aquesta xifra converteix el Maresme en la comarca que concentra la meitat de les pernoctacions de l'entorn de Barcelona, segons el Balanç d'Estiu 2023, elaborat pel LabTurisme de la Diputació de Barcelona.

Malgrat una disminució del 10,8% en el nombre de viatgers respecte a l'any anterior, més de 600.000 persones van gaudir de les seves vacances a la comarca. Un fet destacable és l'augment en la mitjana de nits que els turistes han passat al Maresme, amb un augment del 11,2% respecte a l'any anterior, arribant a gairebé 5 nits de mitjana. Aquesta xifra supera la mitjana provincial de 3,9 nits i posiciona el Maresme per sobre de la resta de la província.

Pel que fa a l'ocupació, aquesta s'ha mantingut gairebé igual que l'any anterior, només un punt percentual per sota. L'ocupació mitjana de les places disponibles a juliol i agost ha estat d'aproximadament el 80%. El Maresme continua destacant-se com una de les comarques amb dades més altes, tot i que en comparació amb el mateix període de l'any anterior, l'ocupació ha disminuït lleugerament.

Els hotels han rebut la major quantitat de viatgers al Maresme, amb un total de 450.000, una xifra lleugerament inferior a l'any anterior però un 21,6% superior als nivells previs a la pandèmia del 2019. Les pernoctacions s'han situat a prop dels dos milions, superant les xifres de l'any anterior. La mitjana d'estada ha augmentat un 7,1%, arribant a més de 4 nits, i l'ocupació ha superat l'80%.

Els càmpings han rebut gairebé 160.000 viatgers, una xifra inferior en un 24,9% respecte a l'any anterior però un 1,1% superior als nivells previs a la pandèmia del 2019. Les pernoctacions han superat àmpliament el milió i la mitjana d'estada s'ha acostat a les 7 nits, augmentant en un 25,5% respecte l'any anterior, amb una ocupació que s'ha mantingut a prop de l'80%.

El turisme rural ha registrat aproximadament 1.000 turistes, una disminució del 19,2% en comparació amb l'any anterior, però un augment del 49,2% en comparació amb els nivells previs a la pandèmia. Les pernoctacions han estat al voltant de les 2.500, amb una mitjana d'estada de prop de 4 nits i una ocupació d'aproximadament el 40%. Tot i la disminució, el turisme rural encara és una opció popular a la província de Barcelona.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive