Què és el Metavers, i perquè Facebook ho vol
Què és el Metavers, i perquè Facebook ho vol

Paula Saez

Què és el Metavers, i perquè Facebook i altres hi estan interessats

Us expliquem què és el Metavers i els motius pels quals companyies com Facebook estan interessats en aquesta nova eina.

Internet no deixa de renovar-se i d’incloure noves funcions i eines per expandir encara més les seves possibilitats. Una de les novetats recents és precisament el metavers, descrit per Mark Zuckerberg com a un “entorn virtual” al que podem entrar en comptes de mirar una pantalla.

A continuació us ho expliquem en més profunditat, a més de detallar la seva connexió amb Facebook i els motius pels quals altres companyies estan també interessades.

Qué és el Metavers?

El Metavers és un món sense límits de comunitats virtuals interconnectades on la gent pot reunir-se, jugar i treballar mitjançant dispositius de realitat virtual, apps disponibles per a dispositius mòbils, ulleres de realitat augmentada i altres. Es tracta de la següent evolució de la connectivitat, on s’uneixen conceptes de la vida digital com les compres i mitjans socials en un univers integrat que imita els nostres costums a la vida física. T

ot i això, és difícil definir de forma específica i molt concreta un concepte que encara no ha estat creat. A mesura que es desenvolupi i puguem veure les possibilitats que ens aporta, la seva definició serà més exacta. 

Pel que fa als seus usos, coneixem ja alguns exemples com poder assistir a un concert virtual, fer compres de forma més personalitzada, provar-nos roba sense moure’ns de casa o fins i tot viatjar pel món des de la comoditat de la nostra llar. Quant a l’àmbit de la feina, també seria possible ampliar les opcions del teletreball com per exemple realitzar trucades de vídeo en les que veure a la resta de companys de forma virtual i més realista en comptes de a través de la pantalla i en un requadre com en l’actualitat. 

Per què Facebook  i altres estan interessats?

Zuckerberg ha fet una forta aposta pel que considera la pròxima gran generació d’Internet, ja que es considera que formarà part de l’economia digital mundial i hi jugarà un paper molt important. De fet, el líder de Facebook ja ha admès que espera que en el futur es consideri a l’empresa com una que forma part del metavers en comptes de relacionar-la tant amb les xarxes socials.

Actualment, l’empresa ja ha llençat un software de reunions professionals anomenat “Horizon Workrooms”, al que es pot accedir mitjançant els seus dispositius Oculus de realitat virtual. És precisament per aquesta barrera que suposa el disposar del dispositiu físic concret per la qual no ha rebut massa bones crítiques, ja que encara no són moltes les empreses que tenen suficients dispositius Oculus per als seus membres. Naturalment, els interessos econòmics dins d'aquest nou entorn virtual són enormes.

D’altra banda, cal deixar clar que el metavers no és un concepte lligat únicament a Facebook, sinó que serà necessària la participació de moltes companyies per poder construir-lo i fer-lo créixer. Altres exemples que ja han invertit milions de dòlars per ajudar als plans de construcció del metavers són Epic Games (companyia de videojocs coneguda per haver creat l’exitós Fortnite) o Coca-Cola, que ja ha venut alguns productes digitals promocionals com una base del metavers.

Font: LA Times

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive