Els errors financers més comuns
Els errors financers més comuns

Paula Saez

Els errors financers més comuns

Comentem uns quants errors financers comuns entre propietaris de PyMEs o particulars que es poden evitar si es prevenen a temps.

Ser empresari no és gens fàcil. Són molts els paràmetres que s’han de tenir en compte a l’hora de gestionar el nostre negoci i qualsevol consell, sobretot al començar a emprendre, és d’agrair. Millorar la productivitat i la comunicació a l’empresa és essencial, però també ho és el fet d’evitar, en la mesura del que és possible, cometre errors financers que poden afectar greument al funcionament de la nostra empresa.

Per aquest motiu, a continuació us expliquem detalladament alguns dels més comuns per poder conèixer-los a temps i evitar-los. A més, cal assenyalar que molts d’ells són consells que també ens serveixen per al dia a dia de les nostres finances personals, sense necessitat de tenir un negoci professional.

Els errors financers més comuns

  • Controlar les despeses: comptar amb un pla de control de despeses i mantenir-lo més enllà dels primers mesos d’activitat és molt important per saber el que estem gastant en cada moment i no confiar-nos. És habitual que molts empresaris comencin a gastar en branding, promoció i altres paràmetres quan es senten confiats amb el que estan ingressant, però sempre s’ha de vigilar aquestes quantitats i ser prudents per no gastar més del que ens podem permetre.
  • Barrejar els diners del negoci amb els estalvis personals: idees com comprar-nos un nou cotxe amb els diners de l’empresa poden ser temptadores, però a la llarga resulta poc recomanable, ja que causarà una inestabilitat considerable i acabarà per suposar l’incompliment del primer punt. Tot i que determinades despeses personals puguin servir per donar un impuls inicial al negoci, sempre hem de saber mirar més enllà i calcular el car que ens pot sortir un caprici.
  • Demanar préstecs amb altes taxes d’interessos: hem de informar-nos bé de totes les opcions que tenim disponibles abans de demanar qualsevol tipus de préstec amb una finalitat personal o professional, ja que mai sabem si realment podrem tornar els diners a temps o si el tipus d’interessos que comporta demanar aquesta quantitat són realment útils i ens compensen.

D’altra banda, realitzar un diagnòstic de les nostres finances de tant en tant és adient per poder comprovar si necessitem frenar i controlar les nostres despeses o si podem estar tranquils perquè estem fent les coses correctament. Fer-nos preguntes a nosaltres mateixos com si solem gastar-nos el sou abans de rebre’l, com afrontem el pagament d’una despesa inesperada, si hem de tirar d’estalvis per poder cobrir aquests imprevistos...

Sempre estem a temps de rectificar i adonar-nos de que estem gastant massa, ja sigui al dia a dia o bé al nostre negoci professional. Començar a estalviar més, buscar noves vies de cobrament, nous clients o encàrrecs...són moltes les opcions que tenim a les nostres mans si descobrim que estem perdent diners i hem de canviar aquesta situació. Ara arriba l’època nadalenca i és sinònim de despeses, però després, amb l’arribada del nou any, ens podem començar a recuperar i avançar cap a una estabilitat desitjada.     

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive