Consells per pagar menys IRPF aquest 2021
Consells per pagar menys IRPF aquest 2021

Redacció

Consells per pagar menys IRPF aquest 2021

Fins al 31 de desembre pots intentar rebaixar la factura fiscal de cara a la propera Declaració d'IRPF.

Potser no ho sàpigues, però pots optimitzar la càrrega fiscal si prens algunes decisions abans del 31 de desembre. És important veure’n algunes. Una de les recomanacions, per exemple, és avançar-se als canvis previstos per als plans de pensions de cara al 2022. Si es fan aportacions a aquests instruments es poden estalviar impostos fins al menor dels límits següents: un màxim anual de 2.000 euros, que segons els experts en fiscalitat és recomanable esgotar perquè l'any que ve baixarà a 1.500 euros, o el 30% de la suma de rendiments del treball i d'activitats econòmiques.

Una altra novetat és que es podran deduir, entre un 20% i un 60%, les quantitats satisfetes per obres que millorin l'eficiència energètica i realitzades des del 6 d'octubre a l'habitatge habitual o als habitatges que el contribuent llogui.

Un altre punt a tenir en compte és el teletreball, que ha guanyat protagonisme amb la pandèmia. En principi, si l'empresa torna al contribuent part de les despeses dels subministraments del domicili, aquests s'han d'imputar com a rendiments íntegres del treball i no es poden deduir com a despeses a efectes de càlcul del rendiment net. D'altra banda, el treballador per compte propi pot deduir un 30% de les despeses totals de l'habitatge, encara que el titular del subministrament sigui una persona diferent, per exemple el cònjuge.

Els experts en fiscalitat recorden que a partir del 2022 es començarà a aplicar un nou valor de referència dels immobles que afectarà la base imposable d'impostos com ara transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, successions i donacions i patrimoni. En aquest sentit, i a l'espera de conèixer el detall dels nous valors, recomanen avançar la venda d'habitatge si es considera que el valor actual és inferior a la revisió que s'aplicarà el proper 1 de gener.

D’altra banda, els propietaris d’immobles que hagin rebaixat el lloguer als seus llogaters el primer trimestre del 2021 a causa de la pandèmia, quan aquests exerceixin activitats vinculades a turisme, hostaleria o comerç, poden computar aquests descomptes com una despesa extraordinària per determinar el rendiment net del capital immobiliari. Això sempre que després no es compensi, i que arrendador i arrendatari no siguin parents.

Font: elpais.com

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive