Els centres comercials hauran de limitar les temperatures
Notícies relacionades
Els centres comercials hauran de limitar les temperatures

Enquesta: què et sembla la limitació de temperatura al comerç, transport i edificis públics?

Us demanem la vostra opinió sobre el pla del govern espanyol per limitar temperatures a 19 graus a l'hivern i a 27 a l'estiu per estalviar energia

La temperatura d'edificis públics, transports, hotels, comerços i centres comercials haurà de limitar-se a 19 graus a l'hivern i a 27 a l'estiu, tal i com estableix una nova mesura del govern espanyol per fomentar l'eficiència i l'estalvi energètic.

La mesura, que estarà vigent fins a l'1 d'octubre de 2023, preveu multes molt elevades en cas d'incompliments, i entrarà en vigor una setmana després que es publiqui en el BOE. A banda, els comerços hauran d'apagar a les 22h els llums dels aparadors, i també s'haurà d'aturar la il·luminació nocturna d'edificis públics. 

Així es gastaran els 1,4 milions per “digitalitzar el comerç” de Mataró. Foto: R.Gallofré
L'ENQUESTA Què et sembla la limitació de temperatura a comerços, transport i edificis públics?

Un dels fets que afectarà més el comerç és l'obligació de tenir tancaments automàtics de les portes d'accés als immobles amb aclimatació, que s'haurà d'aplicar abans del 30 de setembre.

Es tracta de mesures amb un elevat impacte en el dia a dia. Per això volem preguntar-vos: què us semblen? Les trobeu necessàries? Creieu que tindran efectes positius o negatius? Voteu a l'enquesta i digueu-hi la vostra. 

 

 

Comentaris (5)

Mataroní empipat Fa 9 mesos
Per un autentic estalvi energetic, s'hauria d'obligar als locals amb aire acondicionat a montar sistemes de tancament de portes després de cada vegada que entri o surti un client. Perque hi han locals amb les portes obertes de bat a bat i l'aire acondicionat a tota metxa tractant de combatre la temperatura del carrer. Seria molt mes raonable i logic que la mesura actual.
Consuelo Fernandez Rodriguez Fa 9 mesos
Siempre me he preguntado por qué en Mataró Park las puertas están todas abierta por donde se va el aire acondicionado
Marga Riera Fa 9 mesos
Fa temps que ho vinc observant: El Carrer de Barcelona, amb les portesdels establiments obertes i la climatització al màxim, per atreure clients es insostenible: converteix el carrer en un forn per els vianants, una despesa energètica brutali redueix la qualitat de l’aire. Un disbarat que ens costarà molt car, consciència ecològica i responsabilitat!
Tresa Fa 9 mesos
Jo no estic d,acord perquè cada estiu bé abans el calor i temperaturas molt elevades i ha persones que las han tingut que ingressen degut a un cop de calor i ha gent que va a las grans superfícies per estar millor,i a els comerços les s'oposa una despesa,tindrian que mirar de solucionar altres coses més importants com la carestia de la vida,sous i.pensions etc.
Roser Fa 9 mesos
No tenen en compte que a 27°C un espai públic ple de gent i a més treballan hi és una temperatura massa elevada? No crec que en el parlament ni en les comissaries s ho possin a 27°C

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive