Centres comercials hauran de limitar la temperatura
Notícies relacionades
Centres comercials hauran de limitar la temperatura

Edificis públics, transports i centres comercials, a 27 graus a l'estiu i a 19 a l'hivern

El Govern espanyol estableix aquestes limitacions de temperatura fins l'1 d'octubre del 2023, per millorar l'eficiència i l'estalvi energètic

El govern espanyol ha aprovat una limitació de la temperatura a edificis públics, transports, hotels, comerços i centres comercials i culturals de 19 graus a l'hivern i de 27 graus a l'estiu. Aquesta mesura serà vigent fins l'1 d'octubre del 2023. Així ho ha anunciat l'executiu després del Consell de Ministres d'aquest dilluns juntament amb un conjunt de mesures urgents incloses en un pla d'eficiència i estalvi energètic.

Els comerços hauran d'apagar els llums dels aparadors a les 22.00 h, així com la il·luminació d'edificis públics, i preveu multes davant de possibles incompliments. La mesura entrarà en vigor una setmana després de la publicació al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i estarà vigent fins l'1 de novembre del 2023.

En el paquet de mesures energètiques també s'inclou l'obligació de tenir tancaments automàtics de les portes d'accés als immobles amb aclimatació perquè no suposi un malbaratament d'energia. S'haurà d'aplicar abans del 30 de setembre. A més, els immobles que hagin passat la inspecció d'eficiència energètica abans de l'1 de gener del 2021 hauran de passar una revisió extraordinària abans d'acabar el 2022.

Un tren de Rodalies a Sant Pol de Mar, Maresme

També hi haurà limitacions en el transport públic

Pel que fa al foment de les energies renovables, el govern espanyol ha convocat una nova subhasta de renovables, amb 3.300 MW per a centrals eòliques i fotovoltaiques. A banda, aquest dimarts es treurà a consulta pública una nova línia d'ajudes al sector terciari, amb 100 MEUR a càrrec del Fons Nacional d'Eficiència energètica, que estarà vigent fins al desembre del 2024.

El govern espanyol també ha aprovat ampliar amb 100 MEUR més el programa d'eficiència energètica a la indústria. La ministra Teresa Ribera ha dit que aquest és un primer pas relatiu al foment de l'estalvi i l'eficiència energètica i ha remarcat que al setembre es presentarà un pla de contingència i estalvi més ampli.

Comentaris (1)

Lo de siempre... Fa 3 mesos
Todos a cumplir medidas, pero ellos malgastando en el hemiciclo, con sus coches oficiales y el avión del presi... Los perjudicados, los establecimientos, porque no ire a un restaurante, hotel, tienda, a pasar calor o frío, salvo necesidad extrema...

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive