El dòlar es fa fort.
El dòlar es fa fort.

Redacció

El dòlar s'equipara a l'euro i ho patirem a la butxaca

Productes com el carburant o el petroli són més cars que abans i el consumidor, com sempre, en serà el més castigat.

patrocini pous
 

El dòlar ja es troba en una ràtio 1:1 amb l'euro, equiparant-se en valor com no havia passat en els últims 20 anys. Es tracta d'un fet que ve de lluny, ja que la caiguda de l'euro es produeix des del juny de l'any passat, però ara ens trobem en una situació complexa. Els motius són de sobres coneguts: la inflació desbocada a Europa, la guerra iniciada per Rússia i el preu de l'energia, que sumats a la pujada dels tipus d'interès dels Estats Units han propiciat la tempesta perfecta. I què significa això? el que ja ens podem esperar: els més perjudicats, els que estem a peu de carrer.

Que el dòlar valgui el mateix de l'euro, quan abans un euro eren 1,20 dòlars, significa que el preu dels carburants i el petroli, depenent del canvi d'aquestes dues divises, creixi. Per comprar la mateixa quantitat de petroli necessites més euros, i si com alguns experts apunten, potser hi ha sorpasso de la moneda nord-americana, ja ens podem anar calçant.

Què pot pujar (sí, encara més) amb això? doncs la gasolina o l'electricitat, per exemple. Sorpèn tenint en compte que malgrat els topalls i les accions del govern, la llum precisament està disparadíssima aquest dimarts, per sobre dels 300 euros.

Importacions més cares

D'altra banda, a nivell empresarial, tot allò que es vulgui importar i per tant comprar amb la moneda d'aquell país serà més car perquè el dòlar s'ha enfortit. Compres a un ràtio 1:1, per tant més car, i qui ho acaba notant és el consumidor final perquè els teus recursos s'han encarit. I així anem fent des de fa mesos.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive