Per què puja el preu de la llum?
Per què puja el preu de la llum?

La llum supera els 300 euros per primer cop des del març

El mecanisme de compensació per al topall del gas és de 147,36 euros, més del doble que quan van entrar en vigor

patrocini pous
 

El preu de la llum pels clients de la tarifa regulada pujarà aquest dimarts un 1,5% en comparació amb dilluns, fins als 303,07 megawatts hora (MWh), segons les dades de l'Operador del Mercat Ibèric d'Energia (OMIE). Es tracta de la primera vegada des del març que la xifra supera els 300 euros.

En relació a l'any passat, el preu de la llum serà un 249,64% més car, ja que el 12 de juliol del 2021, el resultat del 'pool' va ser de 86,68 euros. Aquest preu és el resultat de sumar el preu mitjà de la subhasta del mercat majorista (155,71 euros/MWh) i la compensació que es pagarà a les centrals de cicle combinat per l'aplicació del topall del gas (147,36 euros/MWh).

El preu de la llum continua la tendència alcista d'aquest cap de setmana, per l'onada de calor i l'alta demanda d'electricitat. El gas ha tornat a ser l'energia amb més presència al mix i torna a marcar rècords de pes al 'pool'. L'energia solar, en canvi, està a nivells mínims perquè les altes temperatures redueixen l'eficiència dels panells.

L'excepció ibèrica per limitar el preu del gas per la generació d'electricitat està en vigor des del 15 de juny, quan va marcar 59,68 euros el megawatt hora. Ara, la compensació que paguen els clients és més del doble (147,36 euros).

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive