Les comunitats de propietaris poden vetar els pisos turís...
Notícies relacionades
Les comunitats de propietaris poden vetar els pisos turís...

La construcció d'habitatges nous cau un 35% al Maresme

L'obra nova es ralentitza a la comarca durant el primer semestre de 2023, tot i que la compravenda d'habitatges nous ha augmentat un 4%

patrocini Pous consultans nova llei
 

La construcció d'habitatges nous ha caigut un 35% al Maresme durant el primer semestre d'enguany, segons recull el darrer informe de l’Associació de Promotors de Catalunya. En canvi, l'obra acabada s'ha mantingut respecte al mateix període de l'any anterior.

En relació amb la compravenda d'habitatges nous, les transaccions al Maresme durant aquest primer semestre han pujat un 4%. Pel que fa als habitatges usats, es produeix un lleuger descens respecte al període anterior, d'un 8%. 

En la comparativa de producció d’habitatge (en valors absoluts) a l’Àmbit Metropolità Nord de Barcelona en aquest primer semestre de 2023, el Maresme acumula 467 habitatges, una xifra inferior Vallès Occidental amb
1.034 edificis iniciats, el Barcelonès amb 729 o el Vallès Oriental amb 493. 

El Vallès Oriental és la comarca de l’àrea metropolitana on més ha crescut la construcció d’habitatges nous durant el primer semestre d’enguany, amb un augment del 34%, En el cas del Vallès Occidental, la construcció s’ha mantingut estancada i només ha incrementat un 4% fins el juny, mentre que els pisos acabats han estat un 16% menys en comparació al mateix període de l’any passat. Al Baix Llobregat, l’obra nova s’estanca però creix un 34% la finalització d’habitatges. 

En l'àmbit de la compravenda d’habitatges nous, el Vallès Oriental també és la comarca que més creix, un 22%. Al Baix Llobregat les transaccions pugen un 6% L’única comarca metropolitana on baixa la compravenda de pisos nous és al Vallès Occidental, on cau el 16%.

Pel que fa als habitatges usats, arreu hi ha un lleuger descens en comparació al primer semestre del 2022. Al Vallès Occidental és on més baixa aquest tipus de compravenda, amb un 11% menys, mentre que al Baix Llobregat  cau En el cas del Vallès Oriental, es manté pràcticament estable.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive