Comissions i bancs.
Comissions i bancs.

Paula Saez

Les comissions que el teu banc et pot cobrar (des d'ara mateix)

Els bancs ja estan buscant noves fonts d’ingressos mitjançant comissions en comptes i depòsits davant la situació de baixos interessos actual.

Mantenir els nostres diners al banc és una necessitat sense la que no podem viure avui dia. Pràcticament tot es gestiona de forma virtual, per la qual cosa disposar dels nostres estalvis i sou ben guardats i segurs és indispensable.

Tot i això, és probable que no coneixem exactament els tipus de comissions que ens poden cobrar els bancs per guardar i gestionar els nostres diners. Per aquest motiu, a continuació tractem de deixar clares les comissions existents, les condicions per haver de pagar-les o no i altres dades d’interès al respecte.

Quin tipus de comissions ens pot cobrar el nostre banc?

Fa uns anys els bancs van realitzar un procés basat en reduir les comissions dels seus clients, per la qual cosa havíem estat tranquils durant un temps. Avui dia, donades els baixos tipus d’interès de la zona euro, els bancs han hagut de buscar noves vies d’ingressos. Va ser a l’any 2019 quan bancs com Caixabank, Sabadell, BBVA i Santander van començar a augmentar les condicions per lliurar-se de les comissions de manteniment, per la qual cosa cada vegada és més difícil fugir d’elles.   

  • Comissions per manteniment: poden ser mensuals, trimestrals o semestrals i en ocasions les podem evitar si complim requisits com domiciliar la nostra nòmina o tenir un pla de pensions. En l’actualitat, bancs com Caixabank poden cobrar fins a 240€ anuals als seus clients, mentre que en el cas de Sabadell seria la meitat, 120€.
  • Comissions per retirar diners en finestreta: una comissió bastant recent que s’aplica quan retirem diners des de la finestreta de la pròpia sucursal en comptes de fer-ho a través del caixer automàtic. No tots els clients la coneixen, per la qual cosa és adient saber-ho prèviament. 
  • Comissions per realitzar transferències: al passar diners d’un compte a un altre. Tot i que en el territori espanyol solen ser gratis, és habitual que hi hagi comissions quan es realitza una transferència fora de la zona de la Unió Europea. També s’ha de tenir en compte la urgència de la transferència en qüestió, ja que si no tenim pressa podem estalviar-nos el pagar però si necessitem que sigui pràcticament immediata si ens tocarà pagar una tarifa establerta de forma independent per cada banc.
  • Comissions per canvi de divisa: si volem canviar una quantitat determinada de diners d’euros a un altre tipus de moneda també ens tocarà pagar comissions.
  • Comissions per traure diners d’un altre banc: si no tenim un caixer automàtic del nostre banc a prop i no tenim altra alternativa que la de retirar efectiu d’un altre banc, haurem de pagar una comissió determinada que varia de percentatge en funció de cada entitat i quantitat de diners que escollim. 

Ja que cada banc disposa d’un tipus de comissions i condicions per cobrar-les, l’ideal es preguntar directament al nostre agent designat, per poder així entendre exactament què i quan hem de pagar i si podem complir alguna de les condicions establertes per estalviar-nos determinades comissions com les de manteniment.

Font: Forbes

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive