Mataró reclama als bancs que tornin a l'atenció personal
Mataró reclama als bancs que tornin a l'atenció personal

Mataró reclama a bancs i caixes que recuperin l'atenció personalitzada

L'Ajuntament els demana que tornin al tracte personalitzat a la gent gran i altres col·lectius vulnerables amb dificultats en l'ús de les tecnologies

L'Ajuntament de Mataró ha aprovat una declaració institucional en la que reclama a les entitats financeres i bancàries que operen a la ciutat que recuperin l'atenció personalitzada a les persones grans i vulnerables, que sovint tenen més problemes per fer ús de les tecnologies. 

La declaració, presentada pel grup del PSC i aprovada amb els vots favorables d’En Comú Podem i ERC i les abstencions de Junts per Mataró i Ciutadans, fa referència a la polèmica que s'ha generat en els darrers anys pel fet que bancs i caixes conviden els seus clients a fer la majoria d'operacions online o als caixers. Quelcom que deixa en una situació complicada a aquells col·lectius, com ara la gent gran, que té més dificultats en aquests àmbits i segueix requerint d'atenció personal a l'oficina. Mataró s'ha posicionat en els darrers anys com una "ciutat amiga de les persones grans"​. 

La declaració, en aquest alínia, insta ales entitats financeres i bancàries de la ciutat que revisin els seus protocols, i que el seu personal propi assessori, informi i acompanyi aquests col·lectius en les seves operativs bancàries. L'Ajuntament considera que cal "acabar amb les pràctiques abusives que perjudiquen a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat, com el cobrament de les denominades “prestacions de serveis” o la limitació de pagament de rebuts". 

L'Ajuntament insta el Govern de la Generalitat i altres administracions com el Govern d'Espanya o la Comissió Europea a regularitzar aquestes situacions. La declaració va més enllà i també fa referència als habitatges buits que disposen aquests bancs i caixes a la ciutat, que reclama que es posin a lloguer social; o bé a la limitació dels sous i prestacions de tota mena de les cúpules directives d’aquelles entitats que hagin rebut algun tipus d’ajut públic. 

 

Comentaris (4)

Javis Fa 10 dies
Pues veréis cuando quiten el bbva de delante del parque can tuñi y queráis sacar dinero desde ese banco… Estamos cada vez más desatendidos y ahora los retiran…
Lluïsa Fa 13 dies
Els bancs són un negoci que depèn dels seus clients, no només dels més rics, també del poble senzill, i és la seva obligació atendre ls degudament, sobretot als de més edat, Crec que des de les institucions els hi haurien d obligar. Això de voler guanyar cada any més a costa de la privacio d atenció a les persones és usura i inhumà.
Geoffrey Fa 14 dies
Its all about banks saving money and taking money from peoples accounts for poor services, after we all stand waiting in all weathers for their blessings.
jordi Fa 14 dies
Un gran numero de persones grans no disposen de coneixements en les xarxes actuals, ni tenen on anar per solucionar els problemes que tenen per accedir-hi. Ara, ja no es tracta d'atendre al client, si no que el self sevice es al ordre del dia. Només falta que aviat vulguin cobrar per accedir a la cita prèvia. al caixer o a qualsevol consulta. feta la llei feta la trampa. han desaparegut els prestamistes i voltors. No cal, els bancs ja fan aquesta feina tant beneficiosa. Visca la usura.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive