7,8 milions per a modernitzar i enfortir el sector comercial
7,8 milions per a modernitzar i enfortir el sector comercial

Els comerços en carrers de vianants facturen un 30% més

La consultora Laborde Marcetsitua Barcelona "a l'avantguarda" en actuacions urbanístiques per fomentar la reducció de vehicles

Els comerços en carrers de vianants facturen un 30% més respecte a la resta, segons la consultora immobiliària Laborde Marcet. L'aposta per eixos comercials de les grans ciutats sense vehicles afavoreix el consum a peu de carrer i, al mateix temps, revaloritza els preus dels locals fins a un 20%, la qual cosa podria provocar renegociacions de les rendes entre propietaris i inquilins.

La consultora situa Barcelona "a l'avantguarda" d'aquest tipus d'actuacions urbanístiques, amb l'anunci de projectes per als carrers Pelai, Consell de Cent, Rocafort, Girona i Comte Borrell. A aquests s'hi sumen les actuacions a la Ronda Universitat i l'Avinguda Diagonal per guanyar espai pel vianant i reduir i el trànsit i la contaminació acústica.

"El model urbanístic de les ciutats del futur enfortirà de manera indirecta el mercat 'retail', ja que la compra en la botiga física i l'experiència del consumidor conviuran de manera sinèrgica amb l'ús cada dia més consolidat del comerç electrònic", ha assegurat la directora de Retail de Laborde Marcet, Ángela Sánchez.

El model Apeu, una aposta en stand by

Una de les apostes fortes que el comerç del centre de Mataró volia impulsar era la de l'APEU, un model organitzatiu de zones comercials que busquen millorar la competitivitat i l'atractiu d'aquests espais. no és un model nou, i ja se'n parlava a finals de 2019. D'altra banda, seguint en el cas de Mataró, el Pla d'Impuls del Centre també vol fer més atractiu els comerços on els vianants han de ser-ne els protagonistes.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive