La guia definitiva per estalviar
La guia definitiva per estalviar

Com estalviar després de festes: consells, apps i més

El Nadal és una època de grans despeses i amb l’arribada d’un nou any ens toca estalviar i recuperar-nos econòmicament.

Deixem enrere un Nadal marcat per una nova onada de COVID-19, que sembla que no ens deixa descansar mai del tot. Tot i això, en major o menor mesura hem pogut gaudir de les festes amb tot el que comporten: grans àpats, regals, despeses en general...Per aquest motiu, amb l’arribada del mes de gener i el 2022 ens toca recuperar-nos econòmicament i fer bondat. A continuació us deixem amb una sèrie de consells i aplicacions recomanades per controlar les despeses i saber el que estem gastant cada mes, per poder mantenir un control més rigorós de tot el que aconseguim estalviar. 

Com estalviar després del Nadal

Després de totes les despeses relacionades amb el Nadal, el que toca és una època més relaxada perquè el nostre compte torni a estabilitzar-se. Reduir el número de sortides per sopar o dinar fora és una idea vàlida, però també tenim d’altres que us poden servir. L’organització és essencial per evitar gastar més del compte, per la qual cosa podem fer llistes per assegurar-nos de comprar només el que necessitem en cada ocasió però sobretot enfocat a la compra setmanal d’aliments, un àmbit en el que és fàcil comprar més del que es necessita i tenir excessos. Buscar ofertes i descomptes també és recomanable i si busquem bé sempre podem trobar una ganga disponible.

D’altra banda, amb la pujada del preu de la llum també us podem recomanar vigilar atentament quan posem rentadores, assegurar-nos de apagar els llums quan no ens trobem a la sala en qüestió, canviar les bombetes per unes més eficients energèticament. A més, revisar els armaris i descobrir tot allò que no vam fer servir l’any passat (roba, joguines o qualsevol cosa que tinguem abandonada) ens pot ajudar a fer neteja e inclús vendre-ho amb l’ajuda d’apps de venta de segona mà com Wallapop o Vinted. Així ens assegurem de guanyar uns diners, que sempre venen bé, i alhora deixem la nostra llar més neta i espaiosa.

Apps per controlar les despeses

A més d’aplicar els consells anteriors, també podem portar un control del que gastem cada mes per descobrir en quins àmbits solem deixar-nos més diners i així controlar l’origen del problema per arreglar-ho a temps. Aquestes són algunes apps que podem descarregar al nostre telèfon mòbil per portar el control de forma digital i més còmoda en comptes de fer-ho a mà i en un paper que se’ns pot perdre:

  • 1Money: només disponible a Android, però molt útil per poder afegir les despeses i els ingressos que tenim cada mes. Es poden dividir per categories (oci, alimentació, despeses fixes de la llar, etc.) i resulta molt visual i acolorida.
  • Wallet: una app molt cuidada que ens permet afegir despeses programades, comparar tot el que gastem amb el del mes anterior i altres funcions molt útils. Disponible per a iOS y Android.
  • Settle Up: si compartim pis o bé solem pagar tot a mitges amb la nostra parella, aquesta app és ideal ja que ens permet afegir cada despesa que tinguem i dividir-la automàticament entre els integrants de cada grup. No cal calcular ni fer matemàtiques, tot està ja preparat.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive