Claus per invertir en temps d’incertesa
Claus per invertir en temps d’incertesa

Claus per invertir en temps d’incertesa

No perdre la perspectiva i mantenir un enfocament racional a llarg termini és important per a poder invertir a llarg termini.

patrocini pous
 

A l'hora de planificar el nostre futur econòmic, és important tenir en compte els nostres objectius i el temps de què disposem per complir-los. Molts joves tenen dificultats per estalviar i prefereixen centrar-se en el present, però la veritat és que les decisions que puguin prendre ara seran decisives per viure amb tranquil·litat més endavant. La clau, a més d'aquesta planificació a llarg termini, és triar eines d'estalvi amb interès compost, que aconsegueixin que els nostres diners creixin cada vegada més, i diversificar les nostres inversions en empreses de diferents sectors i països, per a més seguretat.

Davant la volatilitat als mercats, l'assessorament professional és clau, així com no prendre decisions basades en les emocions i pensar a llarg termini. En un entorn incert com l'actual, marcat pel conflicte bèl·lic a Ucraïna, és habitual que les borses reaccionin amb caigudes importants i que, amb el pas dels dies, es vagin corregint, amb una tendència a llarg termini positiva.

Una cosa semblant va passar amb la crisi de la zona euro, per exemple. No obstant això, és factible que en aquesta ocasió la incertesa s'allargui més en el temps, a causa de la inflació creixent que governa els mercats financers des de fa algunes setmanes. En aquest context, els inversors han de procurar no deixar-se dur pels biaixos propis de l'economia conductual, “mantenir la calma, controlar les seves emocions i no prendre decisions davant de les notícies que van sortint en el curt termini”, assenyala Federico Servetto, director d'Estratègia de Clients de Banc Sabadell en un article publicat a la web de l’empresa.

Davant d'escenaris com el d'Ucraïna, és freqüent que molts inversors prenguin decisions irracionals moguts per emocions com la por o l'ànsia per protegir sigui com sigui els seus estalvis. En aquest tipus de situacions és fonamental mantenir la calma i tenir present l'horitzó d'inversió, sabent que els períodes de volatilitat i de correccions als mercats són temporals i acaben per recuperar-se, i que la tendència a llarg termini és alcista i positiva.

Com assenyala Servetto, "no perdre la perspectiva i mantenir un enfocament racional a llarg termini, respectant l’horitzó temporal i apostant per la diversificació i per les aportacions periòdiques, són factors claus per salvaguardar la inversió". És important també mantenir posicions, ja que altrament es poden perdre les oportunitats que sorgeixen en moments de volatilitat.

A més, mantenir-se informat i comptar amb l’assessorament d'un professional, com els que ofereixen les entitats bancàries, és fonamental per dur a terme una estratègia d'inversió encertada en temps d'incertesa com l'actual.

Fonts: ondacero.es i seronsiguis.com.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive