Barcelona enamora. També a les empreses.
Barcelona enamora. També a les empreses.

Redacció / ACN

Financial Times ho té clar: Barcelona sap captar inversions més que ningú

Catalunya i Barcelona tenen la millor estratègia europea per captar inversió estrangera.

patrocini pous
 

Catalunya i Barcelona són el territori i la ciutat d’Europa amb la millor estratègia per captar inversions estrangeres, segons la publicació fDI Magazine del grup ‘Financial Times’. La publicació valora l’estratègia de captació d’inversions estrangeres l'Agència per la Competitivitat de l'Empresa (ACCIÓ) i el balanç de l’agència de l’any 2020 en aquest camp. Tot i la pandèmia, ACCIÓ va captar 77 projectes d’inversió estrangera que van suposar una inversió de 480 milions d’euros i la creació de 2.300 llocs de treball. L’'fDi Magazine' reconeix l’estratègia d’ACCIÓ focalitzada en atreure nous projectes empresarials a Catalunya en l’àmbit de la indústria 4.0 i la manufactura avançada.

El Departament d'Empresa i Treball ha celebrat la notícia i ha remarcat que es tracta d’un dels rànquings "més prestigiosos a escala internacional que utilitzen les multinacionals per estudiar futurs projectes d’inversió empresarial".

La publicació també menciona la presència a Catalunya d’institucions d’educació superior que actuen "com imants d’inversió d’alt valor afegit" i el fet que "gegants tecnològics internacionals, pimes i start-ups altament especialitzades estan atraient el millor talent d’arreu del món a la regió".

Pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, aquest reconeixement posa de manifest "el compromís de la Generalitat per atreure inversió estrangera productiva", sobretot en l’àmbit industrial, digital i tecnològic. Així, destaca que "pocs territoris europeus compten amb una agència especialitzada en la captació i gestió de projectes d’inversió estrangera com ACCIÓ". En aquest sentit, assegura que “aquesta distinció reconeix un bagatge consolidat al llarg dels anys i plenament vigent, amb uns 500 projectes d’inversió estrangera en cartera a dia d’avui”.

El rànquing per ciutats

Pel que fa a les ciutats, la publicació situa Barcelona en la primera posició en la categoria de ciutats per invertir en el futur, per davant de Milà, Berlín, Munich i Moscou. El document destaca, entre d’altres, l’estratègia 'Barcelona Green Deal' de l’Ajuntament que recull les línies prioritàries de la promoció econòmica per la propera dècada en clau agenda 2030. 'fDi Magazine' subratlla també la iniciativa Barcelona International Welcome Desk, un servei pioner a l’Estat que facilita l'arribada i l'establiment d'inversors, investigadors i talent estranger.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive