Concurs de creació de continguts en línia en català per a joves, impulsat per l'AMIC
Concurs de creació de continguts en línia en català per a joves, impulsat per l'AMIC

Per què els canvis de Twitch afecten als streamers més petits

Diversos creadors de contingut a Twitch consideren que els darrers canvis només beneficien als streamers més grans i són perjudicials per als petits.

Ja des de fa un bon temps a Internet trobem una nova vessant de professions més enfocades a les noves tecnologies i tendències de consum dels joves. Els nostres fills ja no volen ser veterinaris o astronautes, es volen convertir en el següent Ibai Llanos. Ser streamer, o creador de contingut, és una ocupació que poc a poc es va consolidant com a professió i per aquest motiu és important conèixer els canvis que plataformes com Twitch apliquen per així esbrinar com poden afectar, de forma positiva o negativa, als que es volen dedicar a compartir online les seves partides a diversos videojocs, part de la seva vida o qualsevol altre contingut per entretenir als seus espectadors.

Els canvis en Twitch que afecten als petits streamers

Darrerament la plataforma d’streaming ha introduït diversos canvis en les polítiques de monetització que estan agreujant la desigualtat entre petits i grans creadors. Per entendre’ns, Twitch esta creant poc a poc un ecosistema online en el que només poden sobreviure els més grans. Aquests canvis recents es poden entendre començant per la modificació en els preus de les subscripcions en funció del país de l’usuari. Fa un temps, el mínim a pagar per subscriure’s a un canal de Twitch era de 3,99€/4,99$ al mes, però els canvis aplicats recentment aquesta quantitat va canviar en funció del país de residència del subscriptor en qüestió. Així, el valor de les subscripcions a Espanya i Llatinoamèrica va caure.

Per tranquil·litzar als streamers, que van començar a queixar-se de forma pública davant aquestes mesures, des de Twitch van respondre que els seus ingressos es veurien recompensats, ja que els usuaris de la plataforma s’animarien a subscriure’s més donada la rebaixa en el preu. Encara així, un temps després de l’aplicació d’aquests canvis encara no es detecta la materialització d’aquesta promesa.

A més, també s’han anunciat canvis en el percentatge que s’emporten els streamers vers el que es queda Twitch. Fins ara era d’un 70% per als creadors amb més subscriptors, però ara ha baixat fins al 50% en tots els casos. Aquestes modificacions en el sistema de monetització també afecten a les subscripcions amb Amazon Prime, un gruix important del total.

Tot i que parlem de que aquestes modificacions estan afectant més als streamers petits, els gegants com Ibai Llanos també han denunciat la situació, afegint inclús la idea de deixar Twitch durant un temps o al menys canviar la forma en la que emet directes en la plataforma online: “Hem d'anar-nos a stremejar a YouTube, nois. No és conya”, deia el basc en un dels seus directes d’aquest mes de juliol amb unes declaracions que es van fer virals.

A falta de conèixer com serà el futur dels creadors de contingut i de Twitch com a plataforma, sabem que els canvis en el sistema de monetització no estan agradant a gairebé ningú i que si grans personalitats com Ibai acaben per marxar, tota la plataforma es veuria greument afectada.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive