Què és Twitch i per què està tan de moda
Què és Twitch i per què està tan de moda

Paula Saez

Què és Twitch i per què està tan de moda

Una plataforma de retransmissió en directe amb un ampli ventall de propostes de contingut que cada cop està més de moda.

La forma en la que consumim continguts audiovisuals evoluciona de forma constant. Si va uns anys estàvem tots pegats a la pantalla del televisor, avui dia comença a ser més habitual passar més temps mirant vídeos a YouTube o gaudint de directes a Twitch, sobre tot entre el públic més jove. Si encara no coneixeu aquesta plataforma online propietat d’Amazon, pareu atenció a les següents línies per poder descobrir-ho tot sobre ella.

Què és Twitch?

Abans del naixement de Twitch va existir Justin.tv. Creat al 2007 per Justin Kan i Emmet Shear, era un lloc web dividit en diferents categories entre les quals va destacar la dels tornejos professionals de videojocs de companyies com Blizzard Entertainment. Va ser quatre anys després, el 6 de juny de 2011, quan va néixer Twitch com una plataforma que va permetre als seus usuaris crear transmissions en viu i en directe, una idea que en aquella època no estava gaire desenvolupada.

En aquesta darrera dècada ha evolucionat en gran mesura, afegint més opcions i ampliant la seva base de creadors de contingut fins a aconseguir presentar un ampli ventall de propostes diferents que van des de canals de cuina fins a videojocs, notícies d’actualitat i molt més. Va ser a l’any 2014 quan Amazon va adquirir la plataforma per 970  milions de dòlars i actualment són ells els que la gestionen. Avui dia, amb gairebé tres milions d’espectadors, més de 118.000 transmissions en viu i aproximadament setanta milions d’hores de visionats cada dia, no hi ha dubte en que es tracta d’un gran èxit que no mostra signes de detenir-se.     

Per què està tan de moda?

Però, per què està triomfant tant Twitch? Per començar, cal esmentar que de base es tracta d’una plataforma gratuïta i lliure d’utilitzar per tots els usuaris amb accés a Internet del món. Compta amb subscripcions de pagament i donacions als canals que així ho estableixen per poder accedir a determinats continguts o privilegis, però sempre serà de forma opcional en cada cas. A més, el confinament causat per la pandèmia global de la COVID-19 ha ajudat en gran mesura a que aquests tipus de serveis es tornin molt més populars.  

Molts dels qui van començar com a youtubers han acabat per donar el salt a Twitch degut a les facilitats que la plataforma ofereix. Noms com Ibai Llanos, El Rubius o Auronplay son els dels creadors de contingut que sonen amb més força a Espanya i alguns dels qui aconsegueixen xifres veritablement impressionants. Actualment ells tres i molts més creadors es troben realitzant diàriament una sèrie coneguda com a “Marbella Vice” en la que juguen en un servidor comú a una versió modificada del mode en línea del videojoc Grand Theft Auto V (conegut popularment com a GTA 5). Interactuen entre ells mitjançant roleplay, és a dir, actuant com un personatge creat per a la ocasió i amb un punt d’humor constant que ha aconseguit atrapar ja a milers d’espectadors de tot el món.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive