Un hotel del Maresme aquest estiu
Un hotel del Maresme aquest estiu

Bones xifres a l'agost per al sector turístic del Maresme

L'increment de turistes internacionals i la recuperació en la segona meitat de juliol auguren una temporada exitosa al Maresme.

patrocini Pous nova llei
 

El sector turístic maresmenc s'ha recuperat amb força, preveient tancar el mes d'agost amb xifres d'ocupació sorprenentment altes. Després d'un començament de juliol amb dades d'ocupació discretes, el sector ha experimentat una remuntada espectacular que ha arribat al 80%, i les expectatives indiquen que aquesta tendència positiva continuï durant tot l'agost.

Segons el Gremi d'Hostaleria del Maresme, l'augment de les reserves i l'arribada de turistes internacionals, principalment de França, Holanda, Bèlgica i Alemanya, són els principals impulsors d'aquesta recuperació. A més, el sector del càmping també està experimentant un augment en les reserves i espera acabar la temporada amb xifres d'ocupació excepcionals, gràcies a les reserves d'últim moment, segons l'Associació de Càmpings de Barcelona.

El mes de juliol va començar amb xifres d'ocupació més modestes, però una sòlida recuperació a finals de mes va canviar el rumb. El sector atribueix la primera meitat de juliol a factors com la inflació als països europeus, les protestes socials a França, les excel·lents condicions meteorològiques al Regne Unit que han animat els ciutadans anglesos a fer turisme de proximitat i el retard en l'inici de les vacances a països com Holanda o Bèlgica. A més, s'ha notat la falta de turistes russos, ucraïnesos i bielorussos, que solien visitar la regió durant juliol.

Carme Ponsa, presidenta del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, compara els nivells d'ocupació d'aquest juliol amb els dels anys previs a la pandèmia, destacant l'evolució dels càmpings després de l'esvaïment de l'efecte "boom" que va experimentar aquest sector.


Quin tipus de turisme rebem?


El perfil dels turistes que han visitat el Maresme fins ara són majoritàriament locals, provinents de Barcelona i l'àrea metropolitana, així com d'altres punts de Catalunya i el sud de França. El sector està adaptant-se a la demanda d'estades més curtes, d'entre 3 i 4 dies, amb reserves fetes amb poca antelació.

Malgrat els reptes comuns com la inflació i la sequera que afecten la societat en general, els actors turístics de la regió destaquen els esforços realitzats pel Maresme en campanyes d'estalvi d'aigua entre els allotjaments, reflectint un alt grau de consciència ambiental a la comunitat turística local.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive