La inflació s'atura.
La inflació s'atura.

La inflació, la més baixa dels últims 15 mesos: ho has notat?

L'Eurostat confirma la reducció de la inflació al maig i la situa en el 6,1%, la taxa més baixa dels últims quinze mesos

patrocini Pous renda
 

L'Eurostat ha confirmat que la inflació a l'eurozona durant el mes de maig es va situar en el 6,1%, nou dècimes menys respecte a l'abril (7%) i una taxa que és la més baixa dels últims quinze mesos. El principal impulsor de la rebaixa ha estat l'energia, que al maig va registrar una caiguda de preus de l'1,8%, contrastant així amb l'encariment del 2,3% corresponent al mes d'abril. Per altra banda, la inflació subjacent -la que no té en compte l'energia i els aliments- també es va reduir per segon mes consecutiu, fins al 5,3%. No obstant això, la taxa es manté prop del màxim històric del març passat, quan els preus van incrementar-se un 5,7%.

Al llarg del maig, totes les categories de productes van registrar variacions de preus inferiors a les del mes d'abril. A banda de l'energia, la taxa interanual pels aliments, l'alcohol i el tabac va situar-se en el 12,5%, un punt menys en comparació amb el mes anterior. També es va reduir la inflació dels béns industrials en quatre dècimes, fins al 5,8%, mentre que pels serveis la taxa va caure dues dècimes, fins al 5%.

Pel que fa a l'evolució intermensual, els preus a l'eurozona es van mantenir estables respecte a l'abril. De nou, l'energia va ser el tipus de producte que més va contribuir a la reducció, després de registrar una caiguda de preus del 2,1%. Els aliments, en canvi, van experimentar una pujada del 0,5%, mentre que els béns industrials i els serveis van encarir-se un 0,2%.

Per països, Espanya es manté com el tercer país de l'eurozona amb la taxa d'inflació més baixa (2,9%), sent Luxemburg (2%) i Bèlgica (2,7%) els únics estats que es troben per sota. A l'altre extrem apareix la República Txeca, amb una variació del 12,5%, i Eslovàquia i Letònia, ambdós amb una taxa del 12,3%.

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive