Black Friday ja a Mataró.
Black Friday ja a Mataró.

Black Friday: la frustració augmentarà les vendes, segons els experts

Els consumidors aprofitaran aquests els dies per cobrir les seves necessitats.

L'estudi de Google sobre el Black Friday que indica que la intenció de compra puja a un 40%, per sobre del 33% de l'any passat, és un indicador clar que les vendes presumiblement augmentaran durant aquests dies a l'Estat espanyol. Què diuen els experts? coincideixen que els números són realistes. Maria Teresa Ballestar, professora col·laboradora a la UOC, explica en un article penjat per la Universitat Oberta de Catalunya que cal esperar que "els consumidors que tinguin una necessitat real i que hagin retardat la decisió de comprar fins ara aprofitaran aquests dies per cobrir les seves necessitats amb uns preus més competitius".

Malgrat això, també alerta que segurament "hi haurà consumidors més conservadors, sense una necessitat real de consum que ajornaran les compres davant la situació d'incertesa". Ballestar destaca en l'article que aquells que han estalviat perquè no els ha afectat econòmicament la crisi, ara poden invertir en dates com aquesta. Les xifres parlen del 22,5% d'estalvi de la renda durant el segon trimestre, un rècord.

La gestió de la frustració

Neus Soler, professora d'Estudis d'Economia i Empresa de la UOC, apunta també un altre element que pot provocar un augment de les compres, la frustració. "El grau de frustració acumulat, les limitacions sanitàries allargades en el temps... Totes aquestes situacions poden orientar el consumidor cap a la compensació i sensació de mereixement", relata, per afegir que com que el lleure, els viatges o l'hostaleria estan limitats, segurament es potenciaran els capricis i altres tipus de compres. "Aquest mereixement representa l'ocasió per fer-se un regal i pal·liar la frustració o la ràbia que provoca la situació".

Per últim, les expertes destaquen que el fet que es compri més en línia que físic es deu a la sensació de seguretat: "La situació actual ha fomentat l'ús del canal online com una manera d'evitar riscos de contagi", relata Ballestar.

Font | Article complert de la UOC 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive