El Black Friday i Cyber Monday suposen cada cop més despesa
El Black Friday i Cyber Monday suposen cada cop més despesa

Redacció

El Black Friday i Cyber Monday suposen cada cop més despesa

La despesa en línia segueix imposant-se especialment entre el públic més jove i cada cop es compra més pel mòbil

patrocini Pous consultans nova llei
 

S'acosta el període de major consum de l'any, i amb ell, l'esperat Black Friday i Cyber Monday que tindran lloc del 24 al 27 de novembre. Aquest cap de setmana no només marca l'inici de les compres nadalenques sinó que és una oportunitat clau per als comerciants en línia, ja que les setmanes del Black Friday, Nadal i les rebaixes representen al voltant d'un terç de la facturació anual per a moltes empreses.

Segons la consultora GfK, la passada edició del Black Friday va portar un impactant 20% més d'usuaris a les pàgines web dels comerciants, i malgrat l'augment de la inflació, els consumidors espanyols van reservar més diners per a aquest esdeveniment que per a qualsevol altra campanya durant l'any. El preu mitjà del carret també va augmentar, passant dels 71,64 € el 2021 als 77,37 € el 2022.

Despesa en línia: creixent i optimitzant

La compra mitjana per internet podria arribar als 162 euros

Amb el comerç electrònic creixent, es preveu que durant el Black Friday i el Cyber Monday del 2023, hi haurà un augment del 20% en la despesa en línia, segons Webloyalty. La compra mitjana per internet podria arribar als 162 euros, consolidant aquest esdeveniment com una peça clau per als negocis en línia.

Empreses de logística i transport anticipen un increment del 7% en el nombre d'enviaments durant aquestes campanyes, amb puntes de fins a 4,6 milions d'enviaments diaris. Amb aquesta perspectiva, les empreses també preveuen un creixement del 4,6% en la contractació, amb 6900 ofertes de feina relacionades amb el Black Friday i Nadal.

Tendències del Consum: més reflexió i preparació

Amb l'actual context econòmic, els consumidors adopten una actitud menys impulsiva en les seves compres. Es preveu que aquest any, els espanyols aprofitin el Black Friday per adquirir de manera més intel·ligent productes que no han pogut comprar durant l'any, a més de les compres nadalenques tradicionals. La reflexió i la justificació de les compres són cada cop més importants, especialment amb l'increment dels preus.

Per als comerciants que es preparen per al Black Friday 2023, algunes estadístiques clau poden orientar-los en la presa de decisions:

 • Perfil del Comprador: Els mil·lenials i els boomers, especialment aquells de 35 a 54 anys, són els que més compren durant aquest esdeveniment.
 • Moment de Compra: Les hores de major trànsit solen ser a primera hora del matí i a la tarda, en acabar la jornada laboral.
 • Dispositiu de Compra: El mòbil és el dispositiu més utilitzat, amb el 61,7% dels compradors, però l'ordinador encara és crucial, ja que duplica la taxa de conversió dels dispositius mòbils.
 • Canal Preferit de Compra: El correu electrònic destaca amb una taxa de conversió del 4,38%, seguit del trànsit directe, la cerca i les xarxes socials.
 • Categories de Productes Més Buscades: La roba és el producte més buscat, seguit per llar i jardineria, tecnologia, esport, salut i bellesa, joguines, supermercats i alcohol.

Amb aquestes dades, els comerciants poden planificar estratègies específiques i optimitzar les seves plataformes en línia per aprofitar al màxim aquesta oportunitat comercial.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive