Minoryx, empresa de Mataró.
Minoryx, empresa de Mataró.

Redacció / ACN

El Banc Europeu financia amb 25 milions l'empresa Minoryx de Mataró

L'empresa mataronina rep aquesta xifra del Banc Europeu d'Inversió.

El Banc Europeu d'Inversions (BEI) ha anunciat l'aprovació de 25 milions d'euros en finançament per a Minoryx Therapeutics, una empresa de biotecnologia amb seu a Mataró que es dedica al desenvolupament de noves opcions terapèutiques per a malalties del sistema nerviós central per a les que no hi ha medicaments aprovats, com l'adrenomieloneuropatia, l'adrenoleucodistròfia o l'atàxia de Friedreich. Actualment Mynoryx ja està realitzant assajos clínics amb un tractament modificador d'aquestes malaltes. El vicepresident del BEI, Ricardo Mourinho Félix, confia que els nous tractaments "tindran una repercussió positiva sobre la qualitat de vida de les persones que pateixen malalties rares del sistema nerviós central".

L'adrenomieloneuropatia és una neurodegeneració progressiva de la medul·la espinal que provoca una disfunció motora progressiva. L'adrenoleucodistròfia afecta sobretot infants d'entre 2 i 12 anys i es caracteritza per una inflamació cerebral que provoca un ràpid declivi cognitiu i la mort. I l'atàxia de Friedreich és una malaltia potencialment mortal caracteritzada per una neurodegeneració que provoca pèrdua de coordinació i de força muscular i cardiomiopatia.

Solucions davant un problema sense medicament aprovat

Cap d'elles té ara cap medicament aprovat que la pugui combatre i la investigació de l'empresa mataronina pretén aportar solucions a les persones que pateixen aquestes malalties. "La pandèmia del coronavirus ha fet palès la importància que la ciència continuï avançant i que puguem trobar tractaments per a les malalties rares", destaca el comissari europeu d'Economia, Paolo Gentiloni.

A més, la inversió del BEI en aquest projecte de recerca, desenvolupament i innovació (R+D+I) ajudarà també a crear més de cinquanta llocs de treball. Per a l'empresa, l'ajuda demostra el "potencial" dels tractaments: "Estem en el bon camí per comunicar les primeres dades de l'estudi abans no acabi l'any", explica el director financer de Mynoryx, Didier Le Normand.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive