Polígon industrial del Pla d'en Boet, un dels centres econòmics i de mercat de treball del Maresme. Foto: R. Gallofré
Notícies relacionades
Polígon industrial del Pla d'en Boet, un dels centres econòmics i de mercat de treball del Maresme. Foto: R. Gallofré

L'atur creix en 21 dels 30 municipis del Maresme

La taxa d'aturats ha crescut en un 3,37% al conjunt del Maresme, sumant dos mesos consecutius d'augment

L'atur va a més al Maresme. Després de molts mesos de descens continuat, ja se n'acumulen dos, juliol i agost, amb augments. En el primer cas va ser molt lleuger, del 0,5%, però en el segon ha estat força superior, d'un 3,37%

Segons dades del Consell Comarcal del Maresme, l'ugment de l’atur s'ha viscut 21 dels 30 municipis del Maresme durant l'agost. Respecte al mes anterior, s'ha incrementat en 707 persones. La pujada ha afectat a tots els grups d’edat i a tots els sectors econòmics, a excepció de l’agricultura que registra un descens del 5,07%.

La construcció és la que ha registrat un major increment de la desocupació (4,78%) tot i que també són destacables els augments en el sector serveis (4,22) i en la indústria (4,20%) Les dades del mes d’agost situen la taxa d’atur del Maresme en el 10%, amb un ampli ventall -a escala municipal- que oscil·la entre el 4,95% d’Alella i el 12,87% de Pineda de Mar.

El Maresme manté una taxa d’atur superior a la provincial (9,59%) i catalana (9,32%) tot i que es van reduint distàncies.

 

Comentaris (4)

tela Fa 8 mesos
como se han cargado esta ciudad, la han dejado sin industria ni trabajo ni seguridad ni decencia. eso si, llena de ocupas, delincuentes, xusma marroqui que hasta roba y pega a abuelos, llena de politicos parasitos y muy ineptos, y suciedad total. pero tranquilos que no pasara nada, se iran con los bolsillos llenos y entraran otros como si no hubiese pasado nada, que hayan destrozado el futuro y porvenir de mataro y sus ciudadanos es lo de menos, ellos se fueron mejor y nosotros peor
Isabel Fa 8 mesos
Mataró, ciutat dormitori, la industria ja s`ha perdut.
roberto rodrigo Fa 8 mesos
La economía no solo en la comarca sino en todo el Reino de España está totalmente dopada con cientos de miles de millones de euros que vienen de Europa y que se tendrán que devolver. A principios de este siglo nos dio por tirar el dinero en hacer rotondas y ahora nos lo estamos reventando en rehabilitaciones, auguro un 2024 parecido a la castaña que nos dimos en 2008 pero con una deuda doblada.
Mataroní empipat Fa 8 mesos
Normal, tenim una comarca desequilibrada. Tenim molts mes habitatges que industria. Som ciutats dormitori que depenem de trens i cotxes per anar a treballar a Barcelona i altres llocs. El que cal es crear teixit industrial/comercial perque la població pugui trobar feina mes a la vora de casa i millorar les seves condicions de vida.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive