L'atur baixa fins a xifres rècord a Mataró. Foto: Arxiu
Notícies relacionades
L'atur baixa fins a xifres rècord a Mataró. Foto: Arxiu

L'atur al Maresme puja i s'acarnissa amb els joves

El col·lectiu de 16 a 24 anys és la franja que més s'ha incrementat entre els demandants de feina a la comarca durant el mes de gener

patrocini Pous consultans nova llei
 

L'atur ha crescut al Maresme amb l'inici d'any, tal i com ha passat al conjunt de Catalunya, i la poblacio jove és qui n'ha patit les conseqüències de manera més directa. Segons dades del Consell Comarcal, les persones d'entre 16 a 24 anys conformen la franja que més s'ha incrementat entre les inscrites a les oficines d'ocupació maresmenques. 

Durant el mes de gener s'han sumat 248 nous demandants de feina a la comarca, de manera que el nombre d'aturats al Maresme se situa en 21.259, conformant una taxa del 9,67%. Un increment que implica una tendència negativa respecte al mes anterior, però positiva si es compara amb les dades registrades ara fa un any, quan hi havia 701 persones aturades més a la comarca. 

Tal i com destaquen des del Consell Comarcal, l’increment de l'atur durant el darrer més s'ha concentrat entre les persones més joves; de fet és l'únic que presenta dades negatives en la comparativa interanual.  Actualment hi ha 1.221 joves d’entre 16 i 24 anys inscrits a les oficines d’ocupació del Maresme, un 5,17% més que fa un any i un 8,92% més que al mes de desembre.

La desocupació entre les persones de 25 a 34 anys, per al seva banda, ha pujat gairebé un 4% respecte al mes anterior, tot i que en comparació al gener del 2023, ha descendit prop d'un 6%. Sigui com sigui, al Maresme desocupació se segueix concentrant en les persones majors de 45 anys. El 62,41% de l’atur registrat a la comarca és d’homes i dones d’entre 45 i 64 anys.

En termes interanuals, tots els sectors econòmics i, especialment l’agricultura, presenten una disminució de l’atur. En canvi, l’atur creix un 4,21% entre les persones englobades en el col·lectiu sense ocupació anterior.

La taxa d’atur registral es mou en una forquilla de valors del 4,79% de Tiana -com a valor més baix- i el 13,43% de Pineda de Mar com a valor més elevat. La mitjana de la comarca se situa en el 9,67%.

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive