L'atur ha augmentat durant tres mesos consecutius al Maresme
L'atur ha augmentat durant tres mesos consecutius al Maresme

El Maresme tanca un 2023 positiu en ocupació però amb augment de l'atur en el darrer trimestre

L'atur ha crescut a la comarca durant els darrers tres mesos de l'any però la xifra de persones desocupades segueix sent menor que a finals de 2022

El Maresme va tancar l'any 2023 amb un lleuger increment de l’atur, seguint la línia marcada per Mataró, però amb menys persones desocupades que al 2022. Un any positiu, per tant, però amb un tram final preocupant on s'ha vist un increment de la població desocupada, quelcom sorprenent en el mes de desembre que sol generar llocs de treball.

A més, la tendència ha estat negativa durant tota la tardor, ja que s'ha registrat un augment de l'atur en tres mesos consecutius, encara que han estat increments força lleus. Respecte al mes de novembre,l'atur es va incrementar tan sols un 0,16%, un percentatge per sota del registrat al conjunt de la província (+1,10%) i a Catalunya (+1.02%). El mercat de treball s'ha refredat al conjunt del país en un mes que sol donar xifres positives. 

D'aquesta manera, el Maresme ha tancat el 2023, amb 21.012 persones inscrites a les oficines d’ocupació, 646 menys que al desembre de 2022 el que en termes percentuals representa una reducció del 3%. Un descens interanual major que el registrat a Catalunya, que va ser del 0,85%. Com és habitual, l'atur està repartit de manera molt desigual al conjunt de la comarca. La taxa és del 9,57%, però a municipis com Alella o Tiana se situa per sota del 5% mentre que a Pineda de Mar supera el 13%.

En eñ ,es de desembre passat, tan sols la indústria va aconseguir disminuir el nombre de persones desocupades (-0,55%) i també ho va fer l'atur juvenil (16-24 anys), així com la desocupació entre les persones més grans (-0,55%). UPerò en tota la resta de sectors econòmics i grups d'edat es van registrar increments.

A escala local, la comparativa intermensual mostra un repunt de l’atur registrat en 13 municipis, una disminució en 15 i Arenys de Munt i Canet de Mar mantenen les xifres del mes anterior. En canvi, en termes interanuals són 20 els municipis que registren descens de la desocupació, 9 els que registren un augment de l’atur i Sant Andreu de Llavaneres no experimenta cap variació.

 

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive