L’atur baixa a Mataró en un mes que sempre és imprevisible
Notícies relacionades
L’atur baixa a Mataró en un mes que sempre és imprevisible

L’atur baixa a Mataró en un mes que sempre és imprevisible

Hi ha 500 persones menys en situació d’atur que just fa un any, segons les dades oficials

patrocini pous lloguer segur
 

Les dades d’ocupació són un dels índexs de referència per avaluar la situació econòmica i la salut laboral d’una determinada zona. Depenent de l’estructura per sectors, en comarques com el Maresme i capitals com Mataró hi ha mesos que se sap d’antuvi que tenen tendències històriques a l’alça o a la baixa. A inicis d’estiu o abans de Nadal, per exemple, és clàssic que pugin les ocupacions de campanya o temporals. Però també hi ha mesos més imprevisibles, que un any pugen i els altres baixen. I sovint per veure una tendència més sostinguda més val refiar-se d’aquests.

El mes de febrer és a Mataró de comportament molt irregular. Concretaments els darrers 20 anys s’ha vist com la meitat de febrers eren de tendència a augmentar la desoupació i l’altra meitat a aminorar l’atur. Amb aquesta perspectiva es pot posar en valor l’índex d’aquest 2023: Mataró acaba el segon mes de l’any amb 7.425 persones desocupades. Són 74 menys que els d’un mes abans, al gener. L’atur baixa un 0’99%. Un 1, vaja.

Tenint en compte que es venia d'un mal gener, les dades són positives. 

Mig miler menys d’aturats que fa un any

En la comparativa respecte el mes de febrer de 2022, el descens de desocupats a Mataró és de -502 persones, xifra que en termes relatius es tradueix en un decrement d'un -6,3%. El Maresme registra una davallada una mica més elevada que la de Mataró (-6,9%). A la província de Barcelona i a Catalunya es registra una davallada menys intensa que la de Mataró, d'un -3,6% i d'un -5,5%, respectivament. A l'Estat espanyol l'atur registrat presenta un descens interanual del -6,5%.

Sense tenir en compte les dades de l'any passat, cal remuntar-se al mes de juliol de 2008 per trobar una xifra de desocupats registrats més baixa que la del febrer de 2023.

Pel que fa a la taxa d’atur registral de Mataró, aquesta queda situada en el 12,1%, i sense tenir en compte la taxa d’atur registrada en alguns mesos del 2022, cal retrocedir fins al mes de juny de 2008 per trobar una taxa d’atur registral més baixa. Mataró és el tercer municipi de més de 50.000 habitants de la província de Barcelona amb la taxa d’atur més elevada, darrera de Manresa i Santa Coloma de Gramenet.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive