Infants a una escola primària. Foto: R. Gallofré
Infants a una escola primària. Foto: R. Gallofré

Redacció / AMIC

El 56% de les compres pel retorn a l'escola ja són online

Les vendes per Internet no paren de créixer, i són una oportunitat per als petits comerços.

La tornada a l'escola és un més dels esdeveniments de compres que s'uneixen a la tendència de les vendes online. D'acord amb aquest informe, es nota un increment en les recerques relacionades amb les principals categories de roba a partir de la tercera setmana d'agost, una tendència que ha continuat constant durant els últims anys. Segons Google, aquest tipus de cerques succeeixen en un 40% durant el mes de juliol, un 55%  al llarg del mes d'agost, i al setembre encara es troben un 5% de cerques relacionades amb la tornada a l'escola.

De fet, actualment el 56% de les vendes d'aquesta mena d'articles i serveis es realitza ja des del eCommerce, mentre un 35% de les vendes es realitza en market places a partir de la tercera setmana d'agost i un 41% en botigues físiques, un augment significatiu tenint en compte que en 2018, les compres online relacionades a productes i serveis per a la tornada a l'escola van significar el 46%.

Les cerques es fan a Internet, i les compres també

Durant aquestes dates, Internet és una eina clau per a buscar els productes que es necessitaran per la tornada a l'escola, comparar-los però també comprar-los. Entre les categories amb major rellevància en aquestes recerques es troben marques de calçat, roba i articles de bellesa i cura personal, així com en bosses, motxilles i electrònica de consum. Google posa l'accent que aquesta és una gran oportunitat per a les marques del sector, que han d'aprofitar aquestes tendències amb la finalitat de treure el màxim profit a les seves campanyes de màrqueting, una tendència que no sols succeeix dins dels mateixos eCommerce, sinó que s'estén a cerques online i fins i tot com hem vist, en YouTube.

En aquest sentit, recuperem el gràfic de la setmana passada on precisament vam detallar en què es gastaven les famílies els diners de la tornada a l'escola:

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive