39 cooperatives noves i 144 llocs de treball creats en 5 anys al Maresme
39 cooperatives noves i 144 llocs de treball creats en 5 anys al Maresme

39 cooperatives noves i 144 llocs de treball creats en 5 anys al Maresme

L’Ateneu Cooperatiu del Maresme fa balanç del Programa d’Economia Social de la comarca i es proposa estendre's més per tota la comarca

patrocini pous
 

Se li pot dir Coop Maresme o Ateneu Cooperatiu del Maresme. El nom, en aquest cas, no fa la cosa. És l’òrgan a la comarca que promou l’economia social i solidària i ha fet balanç del seu programa d’actuació dels darrers cinc anys. Els números són consistents: ha assistit a la creació de 39 empreses noves que han generar 144 llocs de treball.

L’Ateneu ha fet balanç dels primers cinc anys del Programa d’Economia Social de la Generalitat. És el paraigües general que, aplicat al Maresme, no només pren forma d’aquestes xifres de 39 cooperatives i 144 llocs de treball. També cal constar que 60 dels llocs de treball són creats el darrer any (post pandèmia, per tant) o que el nombre de persones que han participat de les entitats de l’Ateneu s’enfila fins a 5.648. També s’han impulsat 11 Projectes Singulars, també finançats pel Programa d’Economia Social de la Generalitat els quals s’han materialitzat en la constitució de 7 empreses i en la creació de 76 llocs de treball. 

Objectius: estendre’s per tota la comarca

Berta Mundó, coordinadora de Coop Maresme, posa en valor la tasca de l’Ateneu que per primer cop treballa a tres anys vista, duplica el nombre d’entitats promotores passant de 6 a 12 i incorporant-ne diverses de la comarca: “Volem esdevenir referents en economia social a tota la comarca, més enllà de Mataró”, assegura.

Entre els objectius que l’ateneu es fixa assolir en els pròxims tres anys hi ha arribar a nous col·lectius, com per exemple les dones de més de 50 anys aturades o les persones amb situació administrativa irregular; enfortir i teixir una relació propera promovent la intercooperació amb les entitats i cooperatives a les quals han ajudat a constituir i, en definitiva “impulsar un nou model econòmic per la comarca basat en propostes d’una economia per la vida”, com remarca la coordinadora.

el director general del Programa d’Economia Social, Josep Vidal,
El director general del Programa d’Economia Social, Josep Vidal, en la visita a Mataró

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive